KÖYTÜR ÜRETİCİSİ PERİŞAN

KÖYTÜR ÜRETİCİSİ PERİŞAN
Samsun'da Köytür firmasına fason üretim yapan yaklaşık 80'i aşkın firma 2015 yılının Aralık ayından bu tarafa devam eden Köytür'ün konkordato ilanından sonra perişan oldular.

Fason üretim yapan firmaların Devletten aldıkları hibe krediler yetmeyince Bankalardan da kredi kullanmak zorunda kaldıklarından Köytür ‘ün para ödememesi nedeniyle pek çoğu Bankaların eline geçmiş durumda. Bankalardan kredi kullanmayan firmalar da IPARD'dan aldıkları destek nedeniyle beş yıl süreyle Etlik Tavuk yapmakla mükellef olduklarından Köytür ‘ün kıskacında kalmış durumdalar. 

CANLI TAVUĞA 2.68 KURUŞ ÖDÜYOR
Köytür fason üreticilere tüm giderler dâhil Tavuğun kilogramına 2.68 kuruş öderken iç piyasaya 7 liraya, yurt dışına ise 12 Liranın üzerinde bir fiyatla satış yapmakta. Yaşanan ekonomik krizden etkilenmeyen ender sektörlerden biri tavuk sektörü olmasına rağmen Köytür fason üreticileri adeta perişan etmekte. Fason üreticiler ürettikleri malları 2.68 kuruşa mal edemezken Köytür ‘ün acımasız uygulaması üreticileri perişan etmiş durumda.

PEŞİN SATMASINA RAĞMEN PARA ÖDEMİYOR
Köytür firması ürettiği tüm ürünleri yurtiçinde ve yurtdışında peşin paraya satmış olmasına rağmen üreticilere zulmedercesine para ödememek için elinden geleni yapmakta. Üreticilerin büyük bir kısmının zararına kestikleri faturaların bedelini dahi sadaka ödercesine ödemeleri çaresiz olan insanları daha da çaresiz hale sokmakta. Ekim Kasım döneminde iki hafta üreticiye hiç ödeme yapılmamış, üretici aldığı kömürden, altlıktan, tükettiği elektrikten işçisine varıncaya dek hiçbir ödemesini yapamamış, Sinan Çakır ile yapılan görüşmede verdiği hiç bir ödeme sözünü tutmadığı iddia ediliyor.
                                  
DENETİM KAYYUMU ETKİSİZ Mİ?
Köytür ‘ün 3 yıl önce Konkordato ilan etmesinin ardından ilgili Mahkemenin atadığı Denetim Kayyumu yapılan ödemelerle ilgili ağırlığını koymadığı iddia edilmekte. Geçtiğimiz hafta Köytür ‘ün ödeme planında olan 1.600 bin liralık ödemeden sadece 100 bin liralık bir ödemenin fason üreticiye yapılması akıllara acaba Kayyum bu işlere göz mü yumuyor? Sorularını getirmekte. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum