KÖYTÜR HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE YANIT VERDİ

KÖYTÜR HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE YANIT VERDİ
Mahkeme kararı ile iflasına onay verilen Samsun ve Karadeniz'in köklü şirketi KÖYTÜR, hakkında çıkan iddialara cevap verdi. Yapılan açıklamada fahiş fiyatla yem alınma ve kredi kullanımı iddiaları yalanlanırken istihdam ve ihracata devam etmek için dimdik ayakta olunduğu vurgulandı.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan Yemsel (Köytür), Çakıroğlu ve Samsun Yem hakkındaki iddialara cevap veren KÖYTÜR, üretime ve istihdama devam edileceği mesajı verdi. Şirketten yapılan açıklamada iddialara tek tek yanıt verilirken mücadeleye destek olan herkese teşekkür edildi. KÖYTÜR'den yapılan açıklamada, "Son günlerde grup şirketlerimiz Yemsel (Köytür), Çakıroğlu ve Samsun Yem ile alakalı kamuoyunda birçok haber yer almakta ve gündem olmaktadır. Bilgi kirliliğine son vermek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapma gerekliliği duyulmuştur. 2015 yılında 423 kişi olan istihdam sayımızı bu gün itibariyle 512 kişiye çıkarttık. Pandemi süreci de dahil olmak üzere istihdam sayımızı düşürmedik aksine arttırdık. Katar, Irak, Rusya, Moritanya, Çin ve Japonya’ ya ihracat yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Biz hep üretmek, istihdam sağlamak gayreti içinde olduk. 5 yıl önce konjonktürel olumsuzluklar nedeniyle tavukçuluk sektöründe finansal sıkıntılar başladı. Bu nedenle iflas erteleme müessesine başvurarak faaliyetlerimizin devam etmesini sağladık. Yüzde 80’ i Samsun’ da olmak üzere Ordu, Giresun, Amasya ve Çorum’ da tesis edilmiş kümes yatırımlarının değeri 120 Milyon dolardır. Grup çalışanları, üreticilerimiz ve üreticilerimizin yanında istihdam edilenler, canlı hayvan tedarikçileri ve nakliyecileri, Türkiye sathındaki iş ortaklarımız, bayilerimiz ve çalışanları ile birlikte 3000, aileleri ile birlikte 12 bin kişi bu sayede evine aş götürdü. İddia edilenlerin aksine iflas erteleme sürecinden hemen önce Ziraat Bankasından 15 milyon TL kredi kullanılmadı. Kendi imkanlarımız ile mücadelemize devam edip, destekler dahil hiçbir finansal destek alınmadı. Tamamen kendi imkanlarımızla üretmeye ve istihdam etmeye devam ederek bugünlere geldik" ifadeleri yer aldı.

546456456.jpg

FATİŞ FİYATLA YEM ALIMI SÖZ KONUSU DEĞİL
30 Eylül 2020 tarihinde grup şirketleri Yemsel Köytür ve Çakıroğlu için beklenmedik bir şekilde iflas kararı verildiği belirtilen açıklama şu şekilde devam etti: "Samsun Yem’in ise üzerindeki tedbirler kaldırıldı. Kamuoyunda iddia edildiği gibi bırakın şirketleri iflasa sürüklemeyi her zaman olduğu gibi yine mücadele etmeyi seçtik. Türkiye’ de tavuk firmalarının iflasından sonra yaşanansüreciü reticimize yaşatmadık. “Geçici faaliyet belgesi” alarak 42 üretici kümesinde 1 milyon 500 bin adet civciv için yem tedarikinin devamını sağladık. Böylece civcivler telef olmadığı gibi kesimhanemizdeki faaliyetler de devam etti. Üreticimiz ve kesimhanemizde istihdam edilen 500’ü aşkın çalışanımız rahat bir nefes aldı. Samsun Yem için ise 15 Ekim 2020 tarihinde Samsun Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato talebimiz uygun görüldü. Böylece üç firmamızın da faaliyetlerinin devamını sağladık.  Yetkili merciler tarafından gerçekleştirilen raporlamalarda da belirtildiğiüzere mal varlığımız borçlarımızın kat kat üstündedir. Kamuoyunda bahsedilen şirket ise Samsun Yem’e hammadde tedariki sağlayarak entegre sistemin devamını sağlamak için kurulmuştur. İddia edildiği gibi fahiş fiyat üzerinden yem alınması kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki kayyum denetiminde olduğu için bu tür iddiaların gerçekleşmesi de imkansızdır.  Ayrıca bahse konu firma tarafından Yemsel (Köytür)’e kesilmiş hiçbir fatura yoktur. Bütün şirketlerimiz kayyum denetiminde olduğu için her zaman kayıtlarımız şeffaf bir şekilde denetime açıktır. Mücadelemiz de bakanlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, bürokratlarımız hep yanımızda oldular ve desteklerini her zaman hissettirdiler. Geçici faaliyet belgemizin alınmasında bizlere en üst düzeyde destek veren milletvekilimize ve bürokratlarımıza ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Üreticilerimiz, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz hep birlikte tek vücut hareket ettik. Üretmeye, istihdama devam ettik.  Çakıroğlu Ailesi olarak Samsun’ a minnettarız. Önümüzdeki hedef ise şartlarımızı düzeltip ihracatımızı artırmak ve mevcut kadromuzun üzerine en az 400 yeni istihdam daha sağlamaktır. Bizlere teveccüh edilen bu yürekten destek ile her zamanolduğu gibi bu günde üretmek, istihdam etmek ve ihracat yapmak için dimdik ayakta olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.