"KÖYLÜ SUSUSLUĞA VE TÜCCARA YENİK DÜŞÜYOR"

"KÖYLÜ SUSUSLUĞA VE TÜCCARA YENİK DÜŞÜYOR"
MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis,"Köylümüz susuzluğa ve tüccara yenik düşürülüyor" dedi.

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, 19 Mayıs İlçesinde köyleri dolaşarak köylünün derlerini dinledi.

19 Mayıs'ta köylünün dertli olduğunu belirten Hüseyin Edis, "Burada köylümüzle sohbet ettiğimizde gördük ki vatandaş mağdur edilmiş ve edilmekte. Nebiyan'ın dibinde bir ilçemizde köylü susuluktan tarlasını sulayamıyor. Olacak şey değil. Köylü, hasat zamanı tarlasını sulayamamaktan dertli. Suyun yeterli olmadığını söyleyen Köylü, tarlalarına açtıkları sondajdan da elektrik yeterli olmadığı için su ihtiyacını karşılamadıklarını belirtiyor. Biz bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız ve gereğinin yapılması için girişimlerde bulunacağız. Köylümüzün mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli herşeyi yapacağız" dedi.

Köylünün bir diğer sıkıntısının ise fındık fiyatı olduğunu ifade eden Edis, köylüyle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

"Köylünün geçim kaynakları bellidir. 19 Mayıs ilçemizde köylerimizi gezdiğimizde su sorunun dışında fındık fiyatının da ciddi bir sorun teşkil ettiğini gördük, Geçen sene 15 TL'den satılan fındığın bu 7 TL den almak istiyorlarmış. Böyle bir fırsatçıık olmaz. Bu soruna devlet el atmalı. Böyle saçmalık olmaz. Köylünün geçim kaynağı fırsatçıların eline kalmamalı. Biz bu konuların takipçisi olacağız"

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.