'Korsan' Samsun'da sanatseverlerle buluşacak

'Korsan' Samsun'da sanatseverlerle buluşacak
“Korsan” (Le Corsaire) balesi, 02 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de yapılacak prömiyer temsili ile Samsun seyircisiyle buluşacak.

Joseph Mazilier’in koreografisiyle ilk kez 1856’da Paris’te sahnelenen “Korsan” balesi, dünya sahnelerinde bugüne kadar pek çok koreograf tarafından yorumlandı. Samsun DOB Bale Topluluğu, “Korsan”ı bale tarihinin en ünlü isimlerinden Marius Petipa’nın koreografisi ile sahneleyecek. Şef Patrick David Murray yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek olan “Korsan” balesi, İzmir, Mersin, Samsun ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde uzun yıllar görev almış Gürcü koreograf Nugzar Magalasvili’nin düzenlemesiyle Samsun’da ilk kez 11 Aralık 2010 tarihinde sahnelenmişti.

nternet-sitesi-korsan.jpg

Nugzar Magalasvili’nin vefatının 6. yılında ustaya saygı niteliğinde yeniden perdelerini açacak olan eser, Samsun Devlet Opera ve Balesi başkoreografı Görkem Cengiz tarafından sahneye koyulacak.
Dekor ve kostüm tasarımı Zekiye Şimşek’e ait olan eserin ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz gerçekleştirdi. Eserin video projeksiyonunda Murat Turgut’un adı var. Medeia Magalasvili ve David Khozashvili’nin koreograf asistanı olarak görev yaptığı “Korsan” balesinde Ilgaz Erdağ, Orkun Baydoğan, Zeynep Bengier ve İdil Şengül repetitör, Gözde Yardımlı başkemancı olarak yer alıyorlar. 2 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek prömiyer temsilinin ardından 4 ve 9 Mart 2024 tarihlerinde de sahnelenecek olan “Korsan” bale eserinin biletleri, biletinial internet sitesinden ve SAMDOB gişesinden alınabilir.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.