KORONA REHAVETİ CEZASIZ BIRAKMAZ

KORONA REHAVETİ CEZASIZ BIRAKMAZ
Kontrollü sosyal hayat döneminin yanlış algılanılarak toplumda bir rehavet duygusuna ve tedbirlerin azaltılmasına neden olduğunu söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, koronanın rehaveti asla cezasız bırakmadığını ve dikkat etmememiz durumunda virüsün aramızda dolaşmaya devam edeceğini vurguladı.

Şu an en hatalı davranışın tehlike geçmiş gibi davranmak olduğunu belirten Sağlık Müdürü Oruç, amaçlarının vaka sayısını sıfırlamak olduğu bir dönemde filyasyon ekipleri tarafından 8 bin kişiye ulaşılıp gerekli bilgilendirme ve takipler yapılmış olmasına rağmen; hala il dışından resmi izinle memleketine gelenlerin davet verdiğini ve bu davetlere onlarca insanın yayılım riskini düşünmeden katıldığını, bu tabloda vaka sayısını sıfırlamanın kısa vadede kolay olmayacağını söyledi. 

img-7761.jpg

RİSK DEVAM EDİYOR
Böyle bir ortamda hala bayramda sokağa çıkma yasağı vardı, bayram sonrası ziyaretlerimi yaparım düşüncesinde olanların var olduğunu söyleyen Oruç, bu davranışın son derece yanlış olduğunu, ev ziyaretlerinin, özellikle il dışından gelenlerin ziyaretlerinin bir süre ertelenmesi gerektiğini, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak camilerde de ibadet sırasında belirtilen kurallara uyulmasının önem arz ettiğini, ne kadar bir arada olup, sosyal mesafe kurallarını ihlal edersek, herkesin o kadar çok risk altına gireceğini hatırlattı.

1-191.jpg

AİLE İÇİNDE YAYILIYOR
Samsun’da vakaların özellikle aile içinde yayıldığına dikkat çeken Oruç, “İlimizde aileler nedense hastalığın kendilerine aile dışındaki bir kişiden bulaşacağı düşüncesiyle hareket ediyor. Bu nedenle akraba ziyaretlerine ve sıkı aile ilişkilerine devam ediyorlar. Böyle olunca tek pozitif vakayla başlayan bulaş, aynı aileden 8-10 kişinin pozitif olmasıyla sonuçlanıyor. Herkesi bu durumu dikkate alıp, aile ziyaretlerine ara verip, kontrollü davranmaya davet ediyorum” dedi.

REHAVETE KAPILMAK YANLIŞ
Covid-19 hastalığında her dikkatsizlik ve ihmalin can kaybıyla sonuçlanabilecek bir süreci başlattığını vurgulayan Oruç, tüm Samsunlulara seslenerek, “Lütfen, rehavet ve dikkatsizlik yüzünden, kontrol altına aldığımız bir virüsün daha fazla yayılmasına izin vermeyin. Bir süre daha tedbirli olmaya, maske kullanımına, sosyal mesafeye, el yıkamaya dikkat edin. Dikkat edin ki, ikinci bir dalga olmadan bu hastalığı yenelim” dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.