KORO ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

KORO ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
BAFRA MUSİKİ CEMİYETİ TSM KOROSU ÇALIŞIYOR

Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Koroları' nın yeni sezon çalışmaları cemiyetin GaziPaşa Mahallesi'ndeki hizmet binasında devam ediyor.

Bu amaçla; 29 Eylül Cuma akşamı Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu çalışmalarına başladı. Koro Şefi ve besteci Faruk Tokgözol'un yönetimindeki koro günün sevilen eserleri yanında klasik eserlere de yer veriyor

Zengin ve seçkin bir repartuarla konser hazırlıklarına şimdiden başlayan Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat; çalışmaların titizlikve sorumluluk anlayışıyla, kardeş, dost, arkadaş, sevgive saygı unsurlarına dayalı şekilde yapıldığını ve amaçlarının Bafra' mızı sanat, kültür ve musikide en ileri nokaya taşımak olduğunu söyledi.

Koro Şefi Faruk Tokgözol da koro ese ve saz ekibinin uyumlu çalışmasıyla en iyi bir şekilde, doğru ve düzgün bir icra anlayışıyla çalıştıklarını; amaçlarının, Bafra' mızı sanat ve kültür alanlarında önemli noktalara taşımak olduğunu söyledi.

Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu'nun 29 Eylül Cuma akşamı yaptığı çalışmada; daha önce Bafra Musiki Cemiyeti'nde yetişmiş olup şu anda Samsun Türk Müziği Devlet Korosu'nda olan ve Bafra'ya Misafir Devlet Korosu Sanatçısı sıfatıyla katılan ses sanatçısı Melike Eşsiz de yer aldı.

Eşsiz; amacının Türk Müziği'ni her daimen iyi birşekilde temsil edip Bafra ve Samsun musikisinin gelişimi ve başarısına katkı sağlamanın bilinç ve sorumluluğunu taşıdığını ve bu nedenle de kensinin yetişmesinde önemli payı olan gerek Bafra Musiki Cemiyeti'ne gerekse de Samsun Devlet Korosu'ndaki değerli hocalarına teşekkür etti.

Koro, çeşitli makamdaki eserlerin çalışılması ile sona erdi. Oktay ZERRİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.