Korek performans turu attı

Korek performans turu attı
TÜBİTAK'ın düzenleyeceği 'Üniversitelerarası Enerji Kulüpleri Tasarım Yarışması' için hazırlanan 'Korek' performans turu attı

Yaklaşık 20 günde hazırlanan Korek için toplam 10 öğrenci büyük çabalar sonucunda yakıt olarak güneş enerjisi kullanan aracı tamamladı. OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Enerji Kulübü danışmanı Prof.Dr. İbrahim Işıldak ve Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Suat Bilgiç, Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, Prof.Dr. Ahmet Bulut tanıtım için OMÜ Tahsin Tuncalı Gençlik Merkezinde bulunduğu performans turunda Korek'in performansı seyircilerin beğenisini topladı.

YARIŞ 9 AĞUSTOS'TA
Ateşin koru ve enerji kulübünün baş harfleri ile birleşerek ortaya çıkan 'Korek' 9 Ağustos'da İzmir'deki yarış için performans turuna çıktı. 20 günde yapımı tamamlanan 'Korek' 5.2 metre uzunluğunda, 1.8 metre eninde ve 7 metre güneş panellerine sahip Korek'in maliyeti 35 bin TL. Saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen araç, 800 Watt gücündeki panelleri ile aküsünü hemen hemen 1 saatte dolduruyor ve 40 kilometre gidebiliyor.

Ercan ÜSLÜ