KÖPRÜLER ÇÜRÜK MÜ?

KÖPRÜLER ÇÜRÜK MÜ?
Çarşamba İlçesi Gökçeçakmak Köyü Ayvalık Mahallesi'nde bulunan köprü, Gökçeçakmak barajının tahliye kapaklarını açması neticesinde yıkıldı.

Çarşamba'da daha önce de Gülören Mahallesi Pazarcık Mevkiindeki köprü sel sularına dayanamayıp çökmüştü.

Samsun ve ilçelerinde Nisan ayı ortalamalarının üzerinde yağış birkaç gündür devam ediyor. Çarşamba İlçesi'nde de dün gece şiddetli sağanak yağış meydana geldi ve Gökçeçakmak Barajı'nda su seviyesi yükseldi. Su seviyesinin yükselmesi üzerine barajın su tahliye kapakları ilgililerce açıldı. Tahliye kapaklarının açılmasıyla beraber şiddetle akan su Ayvalık mevkiindeki köprüyü yıktı.


Köprünün yıkılmasıyla birlikte çevrede bulunan köylüler zor durumda kaldı. Yıkılan Gökçeçakmak köprüsü 8 Köyü birbirine bağlayan bir köprü olduğundan vatandaş büyük mağduriyet yaşıyor. Köprüyü kullanarak okula giden öğrenciler okula gidemedi, köprünün karşı tarafında bulunan camiye vatandaş ulaşamadı. Köprünün giriş çıkışları Büyükşehir Belediyesi tarafından şeritle kapatıldı.


Bölgede 13 Mart tarihinde de aralıksız yağan yağış nedeniyle Çarşamba ilçesi Gülören Mahallesi Pazarcık Mevkiinde bulunan köprü sel sularına dayanamayıp çökmüştü. Üzerinde seyretmekte olan panelvan da ırmağa düşmüş ancak can kaybı olmamıştı. Çarşamba yöresi halkı bu duruma tepki göstererek,"Çürük köprülerin hepsi Çarşamba'ya mı yapılmış? Az bir yağmur yağdığında köprülerimiz çöküyor. Bunda kimlerin eksikliği veya suçu varsa hesabı sorulmalıdır? Her yağmur yağışında korkudan köprülerden geçemiyoruz. Nedir bu Allah aşkına? Bu köprüler bizim herşeyimiz. Bir an önce yenisi ve sağlamı yapılmalı, mağduriyetimiz giderilmelidir?" diye konuştu. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.