Köpek parkı mı?

Köpek parkı mı?
Sokak köpekleri Rasathane Mahallesi'nde bulunan ve çok sayıda vatandaşın dinlenmek için gittiği Anneler Parkı'nı mesken edindi. Mahalle sakinlerinin şikayetlerine rağmen, soruna bir çözüm getirilmedi

Anneler Parkı'nda bulunan köpeklerin çevreye tehlike saçtığını belirten mahalle sakinleri, yetkililere durum hakkında bilgi vermelerine rağmen hala bir çözümün bulunmamasına tepkili. Şikayetlerinin hiçbir işe yaramadığını, yetkililerin bir kez bile gelip bakmadığını söyleyen vatandaş, parkı işgal eden sokak köpekleri için gerekenin bir an önce yapılmasını istedi. Rasathane Mahallesi Muhtarı Ömer Faruk Giritli ise, gelen görevlilerin köpekleri toplayıp kulaklarına taktıkları kelepçeden sonra tekrar serbest bıraktığını söyledi.
GECELERİ UYUYAMIYORUZ
Mahallede uzun zamandır ikamet eden Muhittin Saraç, konu hakkında şunları söyledi; "Uzun zamandır bu adreste ikamet etmekteyim ve son zamanlarda gitgide fazlalaşan sayıları ile bizleri adeta tehdit eden sokak köpeklerinden şikayetçiyiz. Akşam ezan saatinden sonra meydana çıkıyorlar ve sabaha kadar ses çıkardıkları için geceleri uyuyamıyoruz. Emekli bir vatandaş olarak mahallemizde görüyorum ki sadece ben değil, komşularım da aynı sorun yüzünden tedirgin. Parkı adeta işgal eden köpeklerin sayısının azalmasını beklerken tam tersine artıyor. Parkın içinde çocuklarımız için yapılmış olan oyun alanlarının köpeklerle dolu olması hem sağlık,hem de meydana gelebilecek bir saldırı açısından tehlikeli.”
'İKİ TANEDE SİZE VERELİM'
Bu sorunun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi'ne başvurduklarını belirten Saraç, “Veteriner hekimin bizlere bunun bir kanun olduğunu söylerken, '2 tane de size verelim. Sizde bakın' demesi bu sorunu yaşayan bir vatandaş olarak iyice gerilmeme neden oldu. Bizim başvurularımız yaşama haklarını elinden almak değil, etrafa tehlike saçmalarını önlemek içindi.Tüm başvurularımıza rağmen ne bir gelen,ne de konuyla ilgilenen oldu” dedi.
ZARAR VERİYORLAR
Akşam saatlerinde yoldan geçmekte olan bir mahalle sakinine köpeklerin saldırdığını vurgulayan Saraç, şunları söyledi; “Saldırdılar ve elindeki şemsiye sayesinde canını kurtaran vatandaş, yaralanmaktan kaçamadı ve hastaneye kaldırıldı. Yine gece parkın hemen yanında bulunan nöbetçi eczaneye ilaç almak için gelen bir vatandaşın etrafını sarıp havlamaya başladılar. Çevredeki insanlara her yönden zarar veriyorlar. Mahallemizde tehlike oluşturan sokak köpeklerinin vatandaşa daha fazla zarar vermesini önlemek için daha önceki başvurularımızda da belirttiğimiz gibi yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz."
BARINAK YAPILMALI
Anneler Parkı ve çevresinde sokak köpeği tehlikesi hakkında konuşan Rasathane Mahallesi Muhtarı Ömer Faruk Giritli şunları söyledi:"Vatandaşlarımızın bizlere yapmış olduğu şikayetler, mahalle sakinlerinin yüzde sekseninin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu gösteriyor. Biz de bu durumu engellemek için yetkililere gelen şikayetleri iletiyoruz. Gelen görevliler köpekleri toplayıp kulaklarına taktıkları kelepçeden sonra tekrar serbest bırakıyor. Bunun nedeni köpeklerin kalabileceği bir barınağın olmamasıdır. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın bu hayvanlar için bir barınak yapılacağı hakkında söylemleri olmuştu.Gelen görevlilerin barınak olmadığı sürece toplayıp sonra tekrar serbest bırakmaktan başka yapacağı birşey kalmıyor.Yetkililer de tehlikenin farkındalar ama gerekli önlemler alınmadan yapılanların çok farkı olmayacağı ortada.Bu sorunun çözülmesi için yapılacak çalışmaların mahalle sakinleri açısından faydalı olacağına inanıyoruz."

M. Ali ORMANCI