Kooperatifçilik Eğitimi için Bilinmesi Gerekenler

Kooperatifçilik Eğitimi için Bilinmesi Gerekenler
İlk olarak 14 ocak 2022 tarihinde yayınlanmış olan resmi gazete açıklamalarına göre sizlere birçok açıdan duyurusu yapılmıştır.

İlk olarak 14 ocak 2022 tarihinde yayınlanmış olan resmi gazete açıklamalarına göre sizlere birçok açıdan duyurusu yapılmıştır. Çalışma konusu, ortak sayısı ve ciro durumları ele alınmıştır. Bunlar devletinde belirlemiş olduğu belli kıstaslara göre sizlere aktarılmıştır. Öncelikle Kooperatif ve üst kuruluşlarında yönetim ve denetim kurulu asıl veya yedek üyeler olarak Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara karı bu eğitimin aktarımı sağlanmaktadır.

Aynı zamanda bu eğitimi almak isteyen birçok kişinin merakının da ücret olduğu tahmin edilmektedir. Ücret noktasında hala çalışmaların sürdürüldüğünü web sitesi üzerinden de görebilirsiniz. Net rakamların açıklanmasıyla birlikte sizlere bu süreçte eğitim noktasında ödemeniz gereken meblağ açıklanacaktır. Uzaktan online olarak alacağınız bu eğitim sayesinde çok rahat bir şekilde her noktadan giriş sağlayarak tamamlamış olursunuz.

Kooperatifçilik Eğitim Şartlarına Tabi Olan Kooperatifler Kimlerdir?

Öncelikle adı altında eğitim almak için da belli başlı kişiler başvurularda bulunabilirler. Bu kişiler:

  • Esnaf ve sanatkar olan, kredi ve kefalet, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekicileri kooperatifleri olmak üzere hizmet alabilir.
  • Aynı zamanda inşaat ruhsatı almış ve ortak sayısı 50 veya fazla olanlar. Bununla birlikte yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletme noktasında faaliyet gösteren kooperatiflerde bundan yararlanabilir.
  • Bunun dışında ortak sayısı 50 veya daha fazla olan ve taşıma konuları üzerinde de faaliyet gösteren kooperatifler.
  • Faaliyet noktasında konu bakılmadan 20 milyon Türk Lirası ve net üstü hasılatı olan kooperatifler de bu eğitim faaliyetlere katılabilirler.
  • Son olarak faaliyet konusu yine ele alınmadan 1000’den fazla ortağı bulunana kooperatifler de bu eğitim içerisinde yer alabilirler.

Kooperatifçilik Eğitim Süresi ve İşleyiş şekli

30 ders olarak temel konular üzerinden işlenir. Daha sonrasında ise 10 ders saati de destekleyici olarak konulardan en az 40 ders saati görülecektir. Her ders saati ortalama olarak 50 dakika sürecektir. Kişilerin eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlaması için eğitimin 4/5’ini de tamamlaması gerekir. Aynı zamanda kooperatifçilik eğitimi uzaktan eğitimle yapılacaktır. Bu da demek oluyor ki Türkiye üzerinden her noktadan katılım sağlayabilirsiniz. Sizlere bu noktada büyük bir avantaj da sağlanmaktadır. Bu sayede dersleri kaçırdığınız bir nokta dahi olsa kayıtlardan izleyebilirsiniz.

Eğitim süresi boyunca 2 temel noktadan eğitim alacaksınız. Birincisi Temel Konular. İkincisi ise destekleyici konulardır. Temel konular 11 başlık üzerinden ele alınacaktır. Destekleyici Konular ise 4 temel başlık üzerinden ele alınarak toplam 40 saat eğitim göreceksiniz. Kurum sizlere her ders için ortalama 2 ila 3 saat arasında ders saati vermiştir. Bunlara katılım sağlayarak eğitiminizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda daha detaylı bilgi birikimi için web adresi üzerinden takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizler için oldukça etkili bir eğitim programı olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.