KONUŞMAKLA OLMUYORMUŞ

KONUŞMAKLA OLMUYORMUŞ
Seçim öncesinde Medikal Sanayi Kümelenme Derneği işbirliğinde düzenlenen toplantıda ''Sektör şehrimize hem daha fazla katma değer sağlayacak hem de iç piyasanın ihtiyacını karşılamasıyla birlikte ihracatta da önemli bir yer edinecek.'' denmişti ancak...

Seçim öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun'da AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli'nin de katılımıyla Medikal Sanayi Kümelenme Derneği işbirliğinde düzenlenen toplantıda ''Sektör şehrimize hem daha fazla katma değer sağlayacak hem de iç piyasanın ihtiyacını karşılamasıyla birlikte ihracatta da önemli bir yer edinecek.'' demişti. Ancak günün sonunda tasarruf tedbiri olarak bundan vazgeçildi.

whatsapp-image-2019-05-13-at-20-35-09.jpg

SEÇİM ÖNCESİ TOPLANTI YAPILMIŞTI
Seçimlerden önce 4 mart 2019'da AK Parti ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Nurettin Canikli ve beraberindekiler Çiğdem Karaaslan, eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Vali Osman Kaymak ile birlikte 'Cumhurbaşkanının talimatıyla buradayız' diyerek şirkette ve medical aletler üreten firmalarda inceleme yapıldıktan sonra sonrasında toplantı yapılmıştı. Canikli 'Samsun böyle bir üretim alt yapısına sahipken burada üretilen ürünlerin halen ithal edilmesi Türkiye’nin lehine olan bir politika değildir. En kısa zamanda Türkiye bu alandaki ihtiyacının tamamını buradan karşılayacak.'' demişti. 

vlk-4982.JPG

VATANDAŞ ARTIK İCRAAT GÖRMEK İSTİYOR
Türkiye'nin ise tek cerrahi el aletleri üretim üssü olan Samsun'da sektöre yönelik kamunun ihtiyacı olan tıbbi cihaz ihtiyacını güdümlü olarak üreterek kamunun hizmetine sunacak olan MediClust A.Ş. firması hayal oldu. Gittiği her yerde hem sahada hem masada AK Parti Samsun Milletvekili olarak Çiğdem Karaaslan yapılacak projelerden ve Samsun'un geleceğinden bahsetmişti. Bununla ilgili de ''Samsun’un potansiyellerini somut projelere dönüştürecek yeni yatırımları planlayacak adımlar atıyor, Samsun’umuzun geleceği için büyük önem taşıyan yeni projelere imza atıyoruz.” demişti. MediClust’un ölü doğması daha çok ithalat yapılmasını gerektirecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum