"KONUNUN TAKİBİNDE OLACAĞIZ"

"KONUNUN TAKİBİNDE OLACAĞIZ"
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde 'Iraklılar Tandır Lavaşı Yapıyor' başlığıyla gündeme getirdiğimiz, 'Denetim Şart' ve 'Hijyenik Değil' alt başlıklarıyla yer verdiğimiz haberle ilgili açıklama yapan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit...

Oda olarak konunun takibinde olduklarını ve gerekli denetimin yapılması konusunda ilgili mercilere gideceklerini söyledi.


"DENETİM YETKİMİZ YOK"

Mültecilerin işlettiği fırınların Samsun Fırıncılar Odası'na kaydı olmadığı için  denetim yetkilerinin bulunmadığını söyleyen Yılmaz Yiğit, "Bu konuyla ilgili yaklaşık olarak 6 aydır Iraklı ve Suriyeli mültecilerin üretim yaptığı yerler tespit edildi. Mültecilere ait şuanda Samsun genelinde 7 tane üretim yapılan fırın açıldığını biliyorum. İşin sağlık yönüne baktığımız zaman bizlerin bu konuda kontrol yapma yetkisine sahip değiliz. Biz sadece, Samsun Fırıncılar Odası'na üye olan fırınları, yufkacıları ve simitçileri denetleme yetkisine sahibiz. Fakat kendi gördüklerimize ve söyleninlenlere göre konuşacak olursam mültecilerin işlettiği fırınlarda hijyen olmayan şartlarda üretim yapılıyor. Bunları denetleyecek kişiler de belediyeler ve İl Tarım Müdürlüğü'nün görevidir. Bununla ilgili gerekli müracaatlarımızı yaptık. Bu yerlerin denetiminin yapılıp ruhsatlandırılmaları gerekiyor. Tabiki bunun için de belli kriterlerin yerine getirilmesi şart." dedi.

"TAKİPTE OLACAĞIZ"

Bu şekilde üretim yapılmasını belediyelerin seçim sürecindeki yoğunluklarda dolayı olduğunu kaydeden Yiğit, "Bazı sebeplerden dolayı bu yönde çalışmalar olmadı. Bundan sonra da Zabıta Müdürleri ve Ruhsat İşleri Müdürlerimiz ile bir takım çalışmalar yapıp üretim yapan yerlerin sağlık yönüyle denetimden geçirilip ruhsat verilmesinin talebinde bulunacağız. Talebin ardından Samsun Fırıncılar Odası olarak bizzat gidişatın takibinde olacağız." diye konuştu.

FIRINCILAR ŞİKAYETÇİ

Samsun Fırıncılar Odası'na kayıtlı üyelerden şikayetler geldiğini belirten Yiğit, "Özellikle kendi fırınlarına yakın yerlerde açılan dükkanlardan dolayı Oda'mıza bağlı üyeler tarafından 'Neden denetim yapmıyorsunuz?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Fırıncılarımız ufak bir eksiklikte ceza yerken mültecilerin işlettikleri fırınlar göz ardı edildiği için durumdan şikayetçiler." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.