Kontrol Sayısı Sürekli Artıyor

Kontrol Sayısı Sürekli Artıyor
Samsun Emniyet Müdürlüğünce; Suçu Önleme ve Suçla Mücadele Çalışması kapsamında vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaları sürdürülüyor. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kontrol sayısını her geçen gün artırıyor.

BİNLERCE KONTROL

Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlâk ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 9 Ekim - 16 Ekim tarihleri arasında yapılan Adli ve Önleyici Polislik hizmetleri kapsamında binlerce kişi, araç ve eğlence mekanı kontrol edildi.

81 KİŞİ YAKALANDI

9-16 Ekim tarihleri arasındaki bir haftalık zaman diliminde Samsun'da 10 bin 316 kişi, 3 bin 28 araç, 452 motosiklet ve 322 umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edildi. Bu kapsamda 10 bin 134 kişinin GBT kaydı soruldu. Yapılan çalışmalarda ekipler tarafından 81 aranan kişiyi yakalayan yetkililer 21 işyeri hakkında da idari işlem yapmıştır. Emniyet yetkilileri 175 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yaptı. Çalışmalarda, değişik çap ve markalarda 10 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 7 adet kurusıkı tabanca, 77 adet fişek, 33 adet bıçak, 627,18 gram esrar maddesi, 14 adet ecstacy hap, 3 bin 236 adet ise kaçak sigara ele geçirildi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.