Komşular İlkadım'da Aynı Ekmeği Bölüşüyor

Komşular İlkadım'da Aynı Ekmeği Bölüşüyor
Son zamanlar gittikçe kaybolan komşuluk ilişkilerini yeniden güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " Apartman kültürüyle birbirini tanımayan komşular aynı sofrada tanışıyor ve ekmeğini bölüşüyor" dedi.

İlkadım Belediyesi tarafından Komşu İftarları adıyla Anneler Parkında organize edilen programda Rasathane- Hürriyet ve Çiftlik Mahallesi sakinleri bir araya geldi.

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen her gün farklı bir mahallede gerçekleşen Komşu iftarlarının dün akşamki durağı Anneler Parkı oldu. Düzenlenen iftar yemeğinde Rasathane- Hürriyet ve Çiftlik Mahallesi sakinleri bir araya gelerek aynı masalarda oruçlarını açtı. İftar öncesi komşu iftarı konukları ile tek-tek görüşen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mahalle sakinlerinin isteklerini dinledi. Başkan Tok, "Birlik ve beraberliğimiz ile örnek teşkil ediyoruz" diye konuştu.

 

"AİLEDEN SONRA EN YAKIN KOMŞUDUR"

Sosyal dayanışma ve yardımlaşma bakımından insanın ailesinden sonra en yakın çevresi komşularıdır" diyen Başkan Erdoğan Tok, " Ülkemizde kentleşme modern yapılaşmasını tüm hızıyla sürdürürken, kent kültürü de geleneksel kültürümüzün çeşitli ögelerini etkileyip yok etme noktasına gelmiştir. Bu süreçten en çok etkilenen müesseselerden biri de komşuluk müessesesi olmuştur. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma bakımından insanın ailesinden sonra en yakın çevresi komşularıdır.  Türk kültüründe komşuluğun özel bir yeri vardır. "Ev alma komşu al" atasözü bu önemin en güzel ifadesidir. Modern şehircilikteki apartman ve site kültürü komşuluk ilişkilerini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenledir ki, günümüz şehirlerinde komşuluk açısından modern çağın en karmaşık kent kültürü yaşanmaktadır. Biz belediye olarak düzenlediğimiz komşu iftarlarıyla, komşuluk ilişkilerini güçlendiriyoruz" dedi.

 

HEMŞERİLER DE KAYNAŞIYOR

Gerçekleşen komşu iftarlarının her kesimden insanı bir araya getirdiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Her akşam farklı bir mahallede düzenlediğimiz komşu iftarlarımız adeta birlik ve beraberlik örneği teşkil ediyor. Bu akşam Rasathane- Hürriyet ve Çiftlik Mahallesi sakinlerimiz ile Anneler Parkı'nda bir aradayız. Bu masaları bu sofraları sahiplenen değerli vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu iftarlarla komşu mahallelerde ki sakinlerimizi bir araya getirerek tanışmalarına kaynaşmalarına vesile oluyoruz. Ne güzeldir ki, unutulmuş dostlukları kardeşlik duygularını tazeliyoruz. Allah, böylesi güzel birlikteliğimize zeval vermesin. Samsunlusundan Sinoplusuna Amasyalısına Trabzonlusuna herkes bir arada herkes birbiri ile Ekmeğini paylaşıyor. Bundan güzel bir görüntü olamaz. Her geçen gün unutulan duyular burada yenileniyor." şeklinde konuştu.

 

KUR'AN ZİYAFETİ GÖNÜLLERE NAKŞETTİ

Ramazan ayı dolayısıyla organize edilen Gönül Sohbetleri ve Kuran Ziyafetleri programının 20. durağı Gürbüz Camii oldu. Gürbüz Caminde yapılan Kur'an Ziyafetinde 2010 Dünya Birincisi Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Ali Tel ve 2004 Dünya Birincisi Bağcılar İSTOÇ Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu muhteşem bir Kur'an ziyafeti verdi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından teravih namazları kılındı. Kılınan teravih namazının ardından Ramazan Şerbeti ve Lokma ikramları yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.