Komşular İftarını Sokakta Açtı.

Komşular İftarını Sokakta Açtı.
Dede ve torunun aynı sofrada bir araya getiren gelin ve kaynanayı aynı masada buluşturan İlkadım Belediyesi Komşu İftarları, Ramazan ayının maneviyatı ile birlikte tüm komşuları kardeş bağı ile birbirine sımsıkı sarıyor.

Her akşam farklı bir mahallede kurulan iftar sofrası dün akşam Öğretmenler Caddesi'ne kuruldu. Hançerli, Liman ve Cedit Mahallesi sakinlerini aynı sofrada buluşturan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Komşu iftarlarının aileler arası dayanışmayı ve birlikteliği perçinliyor.  " dedi.

 

İlkadım Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen komşu iftarlarının bir yenisini Liman ve Cedit Mahallesi sakinlerinin bir araya gelmesi ile gerçekleşti. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği komşu İftarı programına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel,  İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, Cedit Mahalle Muhtarı Rıza Altaş, Liman Mahalle Muhtarı Ünzile Şahin ve birim müdürleri katıldı. İki mahalleden yüzlerce komşunun aynı sofrada, hep  bir arada yaptığı iftar adeta görülmeye değerdi.

 

KOMŞULAR, AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR.

Komşuluk ve arkadaşlık bağlarının her geçen gün eriyerek kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok "İlkadım Belediyesi olarak Samsun'da bir ilke imza atarak geçen sene başlattığımız komşu iftarlarımız halkımız tarafından sevildi ve benimsendi. Ramazan ayından önce mahalle sakinleri yanıma gelerek bu iftarları ilk önce bizim mahallemizde gerçekleştirelim diyorlardı. Yapmış olduğumuz komşu iftarlarının amacı uzun zamandır görüşmeyen komşuları, arkadaşları bir araya getirmekti... Ve iftarlarımız yüzde 90 amacına ulaştı. Aynı binada oturup birbirini tanımayan yüzlerce vatandaşımız var. Yıllarca, yan apartmanında oturup birbirlerini tanımıyan kardeşlerimiz var. En zor zamanımızda yardımımıza yetişecek olan komşularımızın var olduğunu bilmiyoruz. Komşu iftarlarımız ile bu noksanlıkları ortadan kaldırıyor. Aynı sofrada aynı ekmeği paylaşıyoruz. Unutulmuş dostlukları komşuluları bu sofralarda yaşatıyoruz. Allah, böylesi güzel birlikteliklerimizi nazarlardan saklasın, bizlere her zaman birlik ve beraberlik çatısı altında yaşam sürdürmeyi nasip etsin." diye konuştu.

 

MANEVİYATINA UYGUN RAMAZAN PROGRAMI

Akşam namazından sonra Liman Yeni Camiinde teravih namazı öncesi kaside ve Kuran-ı Kerim okundu.  Iğdır İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Emre Tamtürk'ün okuduğu kaside ve Dünya 2015 Kur'an Okuma Birincisi Ferruh Muştuer'in Kur'an Tilaveti  huşu içinde büyük bir keyifle dinledi.  Teravih namazının ardından camii çıkışında vatandaşlara ramazan şerbeti dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.