KOMŞU KARDEŞTİR...

KOMŞU KARDEŞTİR...
Adnan Bahadır'dan gönle dokunan bir yazı: İYİ KOMŞU KARDEŞ GİBİDİR

ADNAN BAHADIR'DAN GÖNLE DOKUNAN BİR YAZI

İYİ KOMŞU KARDEŞ GİBİDİR

UYGARLIK MEDENİYETTEN UZAKLAŞTIRIYOR MU?

Gazetemiz imtiyaz sahibi, genel yayın yönetmeni ve başyazarı Adnan Bahadır, son yazısında komşuluktan bahsetti. Yazı, daha en başından, okuyucunun kalp telini titretiyor. Evlerde, yüklük tabir edilen kısımlarda,bekletilen kat kat yatak,yorgan,uygarlaştığımızı zannettikçe yok olmaya doğru gitti. Belki köylerde hâlâ sürüyordur, o eski güzel,medeniyetimizin nişânesi olan "tanrı misafiri " bekleme güzelliği. "Komşuda pişen, komşuya düşüyor"mu artık?

"Eskiden evlerde kat kat yataklar, yorganlar olurdu gelen misafirleri ağırlamak için… Haftanın belli günlerinde mutlaka misafirler gelir, onlarla yenilir, içilir, izzet ve ikramda bulunduktan sonra hoş sohbetler yapılırdı." Bahadır,yukardaki cümleleri, tam on ikiden vurarak kaleme almış.Yüreklere dokunan ifadelerle...

ADETA BİR "UYGARLIK" ELEŞTİRİSİ

"Toplumun ekonomik durumu düzeldikçe komşuluk ilişkileri azalmaya başladı. Uygarlık denen şeyin avantajlarından daha fazla dezavantajları olduğu ortaya çıkmaya başladı. Köylerde durum hâlâ daha eskisine benzer bir durum arzetse de şehirlerde gelinen nokta gerçekten içler acısı bir durumda. İnsanlar sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkıp işlerine gidiyorlar, akşam eve döndüklerinde yemek, içmekten sonra ellerine kumandayı alıp televizyon seyretmeye başladıklarında gecenin bir yarısı gelip uyumaya başlıyorlar."

Alıntı yapmayı sürdürürsek,tüm yazıyı aktarmak iktiza edecek.Siz kıymetli okurlarımızı,Adnan Bahadır'ın Seyir Defteri'ndeki, nostalji duygusuyla, biraz iç sızısı ve fakat ümitvar olmayı da ihmal etmeyen yazıyla başbaşa bırakıyoruz. 

Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.