Komşu İftarları Amacına Ulaştı

Komşu İftarları Amacına Ulaştı
Ramazan ayının 24. Günü İlkadım Belediyesi, "Komşu İftarları" programı çerçevesinde Yenidoğan İlyasköy ve Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerini Samsun Anadolu Lisesi bahçesinde ağırladı. Mahale sakinlerinin akın ettiği iftara 3 bin kişi katıldı.

İftar ezanı öncesi masaları gezen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a mahalle sakinlerinin ilgisi bir hayli fazlaydı.  Akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. İftarın ardından  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, yemek duası yaptı.  Ayvallı’dan sonra söz alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,İki komşunun bir araya geldiği ve toplumsal birlikteliğin sağlandığı komşu iftarlarına her akşam farklı mahallelerde yoğun katlımın olduğunu söyledi.

 

RAMAZAN AYI BİRLEŞTİRİCİDİR

 

Ramazan ayının birleştirici ruhuna dikkat çeken Başkan Tok, "Gayemiz komşu iftarları ile bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayında birlikteliği ve kardeşliği ön plana çıkarmaktı. Bunu kanaatimce en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum. Biz yerinden yönetim anlayışıyla hizmet etmenin ötesinde halkımızın içinde olmayı amaç edindik. Halkımızın yanında olarak onlarla dertleşmeyi, sorunlarına çözümler getirmeyi bu Ramazan akşamlarında da değerlendirdik. "dedi.

 

KADİR GECESİ SECCADENLE GEL

 

Kadir Gecesi’nde Cumhuriyet Meydanında ‘Seccadenle Gel’ programı hakkında hatırlatma yapan Başkan Tok, “Ne kadar şükretsek azdır. Ama dünyanın dört bir yanında açlık var, sefalet var, kan ve gözyaşı var. Onun için en azından zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimize dua etmenizi rica ediyorum” diye konuştu.

 

AYVALLI’DAN İLGİ ÇEKİCİ SOHBET

 

Okul bahçesindeki iftar yemeğinin ardından Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Fevzi Çakmak Camisi’nde akşam namazının ardından sohbet verdi. Düzenlenen sohbette konuşan Ayvallı, Ramazan ayının öneminden bahsetti.  Kadir Gecesi, Oruç ve Namaz hakkında konuşan  Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, hadisler ışığında örnekler verdi. Ayvallı, fıkhi konularda açıklamalarda bulunduğu sohbetinde yer-yer yaptığı espiriler cemaatin ilgi odağı oldu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.