KOLTUĞU DEVRET!

KOLTUĞU DEVRET!
AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım seçimi sonrası seçimi kaybeden muhalefet partileri kendisini sorgulamaya başlamadan partiye oy veren seçmenler tarafından tepki görmeye başladı. En fazla oy kaybına uğrayan MHP bu partilerin başında geliyor.

ARTIK ZAMANI GELDİ
7 Haziran seçiminde Türkiye genelinde yüzde 16,3 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 1 Kasım seçimlerinde oy oranını yüzde 11,9'a indirmesi MHP'li seçmen tarafından tepkiyle karşılandı. Samsun'da MHP seçmeni olan vatandaşlar partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koltuğu başkasına devretme zamanının geldiğini söyledi.

MHP'Lİ SEÇMEN TEPKİLİ
1 Kasım seçim sonuçları AK Partili seçmenin yüzünü güldürürken MHP'li seçmen partisine adeta ateş  püskürüyor. Türkiye genelinde alınan yüzde 11,9'luk sonuçtan memnun olmayan seçmenler "Her seçimde iktidara yürüyoruz dediler ancak 3'ncülükten yukarı çıkamadılar. Bu defa ise çok vahim bir sonuç çıktı ve HDP'nin gerisinde kaldı, artık yeter"şeklinde konuştu.

SAMSUN MHP'DE HÜSRAN
Samsun'da ise durum çok daha üzücü. Belediye seçimlerinde 17 Belediye'de bizim dedikleri halde 1 Belediye Başkanlığını zor kazanan MHP, 7 Haziran seçiminde çok az bir oy farkıyla 1 Milletvekili sayısını 2'ye çıkarmasına rağmen 1 Kasım'da 2 milletvekilinden 1'ini  AK Parti'ye geri iade etti. Bu sonuç partililerce hüsranla karşılandı ve sorgulanmaya başlandı. Onur Emirza

 

 

Ali Gürdağ (45) Serbest Meslek

Bir MHP'li olarak AK Parti'yi tebrik ediyorum. Bu sonucun ardından Devlet Bahçeli'nin istifa etmesi gerekiyor. İstifa etmediği takdirde parti daha kötü duruma gider. Milliyetçi Hareket Partisi merhum Alparslan Türkeş'ten sonra  iyi yönetilemedi. Benim kökenim MHP'li. Fakat artık yeter. Devlet Bahçeli miyâdını doldurdu. 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran'a nazaran 38 Milletvekilini kaybetmek de başarısızlığın göstergesidir. Bahçeli bir an önce istifa etmeli.

Alper Dincel (27) Esnaf

O kadar doluyum ki nereden başlayacağımı bilmiyorum. 14 yaşında Ülkü Ocakları'na katıldım. Şuan 27 yaşındayım, 13 senedir Milliyetçi Hareket Partisi için birçok emek sergiledim. Bu derece düşüş yaşadığımızı ilk defa gördüm. 7 Haziran'daki oy oranında düşüş yaşanacağını biliyordum fakat bu derece olacağı aklıma gelmezdi. 1 Kasım seçimlerinin açıklanmasının ardından Devlet Bahçeli'nin istifa dilekçesini vermesini beklerdim. Partinin geleceği açısından Bahçeli'nin istifa edip koltuğu gençlere bırakması şart oldu.

Zeynep Gürdağ (42) Esnaf

MHP seçimlerde bu derece düşük oy alsa da biz davamızda devam edeceğiz. Fakat Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kesinlikle onuruyla istifa etmesi gerekiyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra bu seçimde MHP'nin bu denli düşüş yaşaması beni çok şaşırttı. Devlet Bahçeli'nin yaptığı yorumlar, izlediği seçim stratejileri bana göre çok yanlış. MHP'de genel başkanlık mevkisine yakışacak kişi bana göre yok.

Mustafa Tozlu (48) İşletmeci

Bir değil iki değil yıllardır Genel Başkanlık yapan Devlet Bahçeli artık bu koltuğu partiyi daha iyi yönetecek kişilere bırakmalıdır. Bu seçimde de oyumu MHP'ye kullandım. Fakat bu seçimde diğer seçimler kadar içimden gelerek oy kullanmadım. Ben Meral Akşener'in Genel Başkan olmasını isterdim. Fakat o da partiden ihraç edildi. Oy düşüşünün bir sebebi de Meral Akşener'e yapılan bu haksızlıktır. Devlet Bahçeli istifa etmez ise bir sonraki seçimde meclise bile giremez.

Yılmaz Erdoğan (63) Emekli

Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın partiden ihraç edilmesi kişilere yapılmış haksızlık ve parti açısından yanlış bir harekettir. 'Kesin sesinizi, ben varım' demekle olmuyor. Bahçeli, demokrasiyi öldürdü. Muhalefet partileri arasında olan MHP'nin güçlenmesi için en çok sesi çıkan Oktay Vural'ın genel başkanlığa getirilmesi gerekiyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra eğer Bahçeli Genel Başkan olmasaydı 1 Kasım seçimlerinde MHP bu düşüşü yaşamazdı. Hatta gücünün üzerine koyardı. Herşeye 'Hayır' diyen Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesi gerekiyor.

Cihan Yener (22) Öğrenci

7 Haziran seçimlerinde oyumu Milliyetçi Hareket Partisi'ne verdim. Fakat seçimin ardından izlenilen seçim politikası bana göre yanlıştı. Bu sebeple oyumu AK Parti'ye kullandım. Devlet Bahçeli Meral Akşener'i partiden ihraç etmesi büyük bir hataydı. Akşener'in Genel Başkan olacağını düşünmem ve istemezdim fakat parti için kesinlikle büyük bir güç kaynağı olduğu için ihraç edilmesini doğru bulmuyorum. MHP'nin başında şuan geçebilecek isim Oktay Vural'dır. Fakat başka bir alternatif olursa da partiyi güçlendirecek her kişiye kabulüm. MHP'nin güçlenmesi için Devlet Bahçeli'nin istifa edip yerine genç isimlerin getirilmesi taraftarıyım.

Orhan Karagöl (22) Öğrenci

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin başarısızlığının sebeplerini kendimce parti içerisindeki gereksiz ihraçlar ve seçim politikası olarak düşünüyorum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin stratejisinin yanlış olduğunu seçim sonuçları da gayet net bir şekilde gösteriyor. 7 Haziran'da MHP'ye oy kullanan birçok partilinin benim gibi başka partilere kaydığını hepimiz gördük. Genel Başkan Bahçeli'nin bir an önce istifasını vererek koltuğu başkasına devretmesinin MHP'yi güçlendireceğini düşünüyorum.

Arif Tağcı (28) Serbest Meslek

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin izlediği seçim politikası MHP'nin 7 Haziran'da aldığı oyu oldukça düşürdü. Türkiye genelindeki bu düşüş Samsun'da da yaşandı. Belediye seçimlerinde MHP'yi seçen Asarcık bu seçimde oyunu AK Parti'den yana kullandı. Bunun Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu hatalar dışında bir açıklaması yok. MHP'ye genç bir genel başkan çok yakışır. MHP'nin tekrardan oyunu yükseltmesi için Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlıktan istifa etmesi, yerine de güçlü bir isimin geçmesi gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum