KOLAY GELSİN

KOLAY GELSİN
195 Sayılı Yasa gereği kurulmuş olan Basın İlan Kurumu'nun Samsun Şubesi, yerel gazetelerden birisine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UKOME'nin C Plaka ile ilgili ilanı 4-5 defa yayımlatıldı ve bu ilanın Resmi İlan olmadığı şeklinde açıklamada bulunuldu.

İLAN OLDUĞU BELLİ
Samsun'un yerel gazetelerinden birisinde 4-5 gün üst üste C Plaka tahsisi ile ilgili İLAN yayımlanıyor. İlanı veren Kurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hizmet Birimlerinden Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan UKOME Şube Müdürlüğü. Üst Kurum ise Büyükşehir Belediyesi. Yani bu ilan Büyükşehir Belediyesi'nin ilanı.

TERCİH HAKKI YOK
Resmi Dairelerin ilan verirken gazete tercih etme hakları olmadığı gibi, Basın İlan Kurumu da Resmi ilan durumundaki bir ilanı başka bir kategoride değerlendirme hakkına sahip değildir. Basın İlan Kurumu da, Resmi Kurumlar da, Gazeteler de 195 Sayılı Kanun ve ilgili maddelerine göre hareket etmek durumundadır. Hiçbir gazete özel muameleye tabi tutulamaz.

İLAN BÜYÜKŞEHİR'İN
2014 yılındaki Yerel Seçimler öncesinde Belediye Başkanları Gazetelere Tanıtım Reklamı verdiklerinde, "Belediye'nin adı geçiyorsa, o tanıtım ilanı Basın İlan'dan geçmelidir, aksini uygulayanların 2 ay ilan hakkı kesilir" şeklinde uyarı almıştık. UKOME'nin vermiş olduğu İLAN'da en az 5 yerde Büyükşehir Belediyesi kelimesi geçmektedir. Dolayısıyla bu ilan Resmi ilandır.

HAKLARIMIZI KİM KORUYACAK?
Basın İlan Kurumu Büyükşehir'e bağlı UKOME'nin ilanını, Resmi ilan değilmiş gibi Özel ilan kategorisine koyarak, diğer gazetelerin hakkını gasp etmiş olmuyor mu? Bu adaletsiz uygulamadan doğacak zararların telafisini kim yapacak? Yapılan bu yanlıştan dönülecek mi? Haklarımızı kim koruyacak?














HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.