KÖKTAŞ: ÇOSB SANAYİ ÜSSÜ HALİNE GELECEK

KÖKTAŞ: ÇOSB SANAYİ ÜSSÜ HALİNE GELECEK
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Yol haritası belirlenen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), yapılacak olan yatırım ve istihdam ile bölgeye hitap eden bir sanayi üssü haline gelecektir. Bu anlamda işadamlarımıza her konuda yardımcı olmaya, onların önünü açmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısına katıldı.Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından düzenlenen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare toplantısında Organize sanayi bölgesinde yer talep eden, yatırım yapmak isteyen İşadamları ile biraraya gelerek izlenecek yol haritası üzerinde görüşmelerde bulunan Milletvekili Köktaş toplantıda yaptığı konuşmada, "Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi için bugün burada bulunuyoruz. Projeye destek olan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme’ye hitap edecek sanayi inşaası için toplantı organize edildi. Burada işadamlarımızla birlikte yaptığımız istişare sonuçlarına göre bir yol haritası belirleyeceğiz ve parselizasyon yapılacaktır. 

42de3bb3-42f0-4acb-a0c9-9c5551fa9cf1.jpg
Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülen TEKSTİLKENT projelerini de yakında takip ediyorum. Sanayi Bakanlığımız yaptığımız teşvikleri değerlendiriyor. TEKSTİLKENT arasi de devir alınarak çalışmalarımız devam edecektir. Talep halinde Çarşamba Şeker Fabrikası arazisini’de yatırımlarda kullanmak üzere Çarşamba Organize Sanayi Bölgesine devir alabiliriz. Türkiye yatırım alanında ciddi reformlar yapabilen, istihdam yaratan bir ülkedir. Hükümetimiz tarafından çıkarılan reform paketleri ile sanayicimizin yanındayız, Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşüyoruz, yatırım teşviklerimiz artarak devam edecektir. Bir dönem finansmanlar başka noktalarda kullanıldı. Alt yapı da, köprülerde, Okularda, Hastanelerde kullanıldı. Ekonomide hiçbir kaynak sınırsız değildir. Her bir kaynağın bir sınırı vardır. Kaynağı elde etmenin de bir bedeli vardır. İşte bu aşağı ve yukarı çektirmek için sürekli yatırımlar yapmak zorundayız. Kaynağı ucuz kullanmak için yatırımımız, üretimimiz çok güçlü olması gerekiyor. Bu ekonominin temel kurallarından bir tanesidir.

8ed3b6e7-f7ec-416a-8019-ec1efe3743a5.jpg

Ekonomik daralmalarla gündeme gelen bir takım porblemler sadece Türkiye değil Dünya'nın karşı karşıya kaldığı bir durumdur. Bu sıkıntıları aşabilmemiz için sanayicimiz, işadamlarımız güçlü olacak. Ucuza üretip imahalat yapıp Dünya’nın her Ülkesiyle rekabet edebilir, kaliteyi yakalamak durumunda olması lazım. Onun için de son yıllarda son 1.5 yıl’da çıkarttığımız birçok destek paketlerimiz var. Yine bu Salı günü Meclis’te kanun taslağı ile çalışmak için Ankara’da olacağız. Bunun yanı sıra yine Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları takip edeceğiz. Bu anlamda tüm katılımcılara teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.' diyerek sözlerine son verdi. 

e5cf673a-1cf4-4554-b273-6ded15114bb0.jpg

Toplantıya ayrıca Samsun Valisi ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Kaymakamı ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altınsoy, Samsun TKDK İl Koordinatörü Dr.Bülent Turan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve yatırım talebinde bulunan firma temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.