Koçyiğit: Cem Yılmaz, Türk sinemasının geleceği

Koçyiğit: Cem Yılmaz, Türk sinemasının geleceği
Fransa'nın başkenti Paris, Türk sinemasının yüzüncü yılı nedeniyle düzenlenen film festivaline ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin desteğiyle düzenlenen festival öncesi, Cem Yılmaz ve Hülya Koçyiğit'in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Paris'te Türk sinemasıyla buluşma günleri haftasını başlattıklarını belirterek, açılışın Cem Yılmaz'ın 'Pek Yakında' filmiyle olacağını söyledi. Akil, "Bu sene Türk sinemasının yüzüncü yılını kutluyoruz. Düzenlediğimiz bu festival Türk sinemasının yüzüncü yılıyla uyuşuyor. Son 5-6 yıl içerisinde devletten sağlanan yardımlar sayesine Türk sineması önemli gelişmeler katetti. Türkiye'de seyircilerin yüzde 58'i Türk filimlerini izliyor." dedi.

Sinemanın ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine yardımcı olduğunu da belirten Hakkı Akil, daha önce Roma Büyükelçiliği döneminde de aynı festivali İtalya'da düzenlediklerini kaydetti.

Basın toplantısına katılan Hülya Koçyiğit ise kendisinin Türk sinemasının geçmişini temsil ettiğini belirterek, "Türk sinemasının geleceği diye baktığım, gurur duyduğum Cem Yılmaz ile beraber şu anda sizlere sesleniyorum." ifadelerini kullandı. Koçyiğit, ''Türk sineması Kültür Bakanlığımızın da destekleriyle yüzüncü yılında hâlâ üretmeye devam ediyor. Ülkemizde sinemamız destekleniyor. Bu sayede dünya sinemasında da temsil edilebiliyoruz. Onun için çok mutluyum." dedi.

CEM YILMAZ, KENDİSİNİ ALAIN DELON'A BENZETTİ!

Konuşması sık sık kahkahalar ile kesilen ünlü komedyen Cem Yılmaz ise gösteriye Pek Yakında filimin oyuncuları Tülin Özen, Zafer Algöz ve Ozan Güven ile katılacaklarını söyledi. Yılmaz, ''Reaksiyonları çok merak ediyoruz ama bu seçkide yer alan diğer filimler de çok ilgimizi çeken, bütün sinema hayatımızı şekillendiren belki de bizi bu mesleğe başlatan ağırlıkta filmler. Onlarla birlikte olmaktan çok gurur duyuyoruz." dedi. Yılmaz'ın kendisini ünlü Fransızların sinema sanatçısı Alain Delon'a benzetmesi ise gülüşmelere neden oldu.

Pek Yakında filminin dışında etkinlik kapsamında, Gelin, Kelebeğin Rüyası, Muhsin Bey, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın senaryosunu Ebru Ceylan ile yazdığı, 64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan Kış Uykusu ücretsiz gösterilecek. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.