Kızılay yönetici, çalışan ve gönüllüleri 'Afete Hazırlık Eğitimi' aldı

Kızılay yönetici, çalışan ve gönüllüleri 'Afete Hazırlık Eğitimi' aldı
Afetlerin olumsuz etkilerine karşı daha hazır ve bilinçli bir toplum hedefiyle hareket eden Türk Kızılayı, “Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimleri” ile bu yönde önemli adımlar atıyor.

Söz konusu hedef doğrultusunda Samsun'da Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, bölge kan merkezi çalışanları ve Türk Kızılayı gönüllülerinden oluşan 30 kişilik bir grup “Afete Hazırlık Ve Müdahale Eğitimi”ne katılarak sertifikalarını aldı. Türk Kızılayı'nın konularında deneyimli uzmanları eğitim programı kapsamında, interaktif eğitim-öğretim yöntem ve tekniklerini kullanarak afet yönetimi ile ilgili bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, uygulamaların standartlaştırılması, Türk Kızılayı afet müdahale stratejisinin paylaşılması ve ülkemizde meydana gelebilecek büyük bir afete en etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmesine yönelik olarak Türk Kızılayı çalışanları, üyeleri ve gönüllülerine aktardı. Eğitimin son gününde ise edinilen teorik bilgiler saha uygulaması ile alanda tatbik edildi. Son gün uygulama bölümünde Türk Kızılay Samsun Kampında afetin ilk anından çadır kentlerin kurulmasına kadar olan süreçler uygulamalı olarak katılımcılarla birlikte tatbikatla canlandırıldı.

Türk Kızılayı Samsun Başkanı Mustafa Keskin, “Sadece afetler gibi olağanüstü dönemlerde değil, olağan dönemlerde de çalışmalarını aralıksız devam ettiren Türk Kızılayı, düzenlediği eğitim programları ile toplumun bilinç düzeyinin yükselmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu doğrultuda Türk Kızılayı Samsun Şubemizin, 17-19 Ekim 2014 tarihleri arasında, afet gönüllü adaylarına yönelik düzenlediği 'Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimi' afetlere daha hazır bir Samsun'a doğru önemli bir adım olmuştur.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.