“Kitap Hediye Günü” Unutulmadı

“Kitap Hediye Günü” Unutulmadı
Samsun Piazza’da “Kitap Hediye Günü” Unutulmadı

Karadeniz bölgesinin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Samsun Piazza AVM, herkese kitap okumayı sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, her sene Nisan ayının üçüncü Pazar günü gerçekleştirilen ‘Kitap Hediye Günü’nü ziyaretçileriyle birlikte kutladı.

Kitap okumanın önemini anlatmak, kitap okuma bilincini yaratmak, okumaya heveslendirmek ve gençlerin kitap okuyarak kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak amacıyla AVM içerisinde kitap okuma etkinliği düzenleyen ve ziyaretçilerine kitap hediye eden Piazza AVM, Kitap Hediye Günü’nün mutluluğunu Samsunlular ile birlikte yaşadı.   

 

Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Necati Ufuk Toydemir,  “Samsun Piazza AVM olarak ziyaretçilerimiz ile birlikte kitap okumaya alışkınız. Bizim ziyaretçilerimiz burada sadece giyim, kozmetik ya da züccaciye alışverişi yapmıyor, AVM içerisinde diğer ziyaretçiler ile birlikte kitap alışverişi de yapıyor. Koridorlarımızdaki kitapları okuyan kitapseverler, diğer ziyaretçilerin de faydalanabilmesi için bırakıyor. Yılın her günü Piazza’nın koridorlarında 7’den 70’e kitap okuyan, okuduğu kitabı tanımadığı bir başka ziyaretçiye hediye eden insanlar görebilirsiniz. Tanıdığımız ya da tanımadığımız insanlara, en büyük iyilik olan kitap hediye etmenin mutluluğu çok başka. Kitap Vakfı’nın dünyada bir ilki gerçekleştirerek Kitap Hediye Günü’nü ilan ettiğini öğrenince çok sevindik. Her yıl Nisan ayının üçüncü Pazar günü, daha büyük bir coşkuyla bu özel ve anlamlı günü kutlamaya devam edeceğiz” sözleriyle duygularını ifade etti.

 

Hediye kitaplar karşısında Piazza AVM yönetimine teşekkür eden ziyaretçiler duydukları memnuniyeti dile getirdi. AVM içerisinde kendilerine kitap hediye edilen ziyaretçilerin çoğu Kitap Hediye Günü’nden haberi olmadığını ancak bundan sonra her yıl bu güzel günü çevresindeki insanlara kitap hediye ederek kutlayacaklarını söyledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.