Kimliksiz ailenin dram içinde dramı

Kimliksiz ailenin dram içinde dramı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 2'si yetim, 2'si de öksüz olan ve baba Halit Akibe hariç kimlikleri bulunmayan 6 kişilik aile devletten yardım bekliyor. Eşini kaybedince çocukları ile bir başına kalan baba Halit Akibe'nin dramına, bir de eşi öl



Viranşehir merkeze bağlı Demirel Mahallesi'nde ikamet eden 4'ü çocuk kimliksiz aile, 3 yıldır kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Mahallenin en ücra köşesinde bir arsa üzerine yapılan tek odalı gecekonduda yaşayan baba Halit Akibe, eşi Fadile Akibe'yi kaybettikten sonra annesi Asiye, öksüz çocukları Ercan(9) ve Emrah(11) ile birlikte yaşamaya başladı. Daha sonra Halit Akibe'nin ablası N.S. iddiaya göre eşini kaybedince başkası ile kaçarak kayıplara karıştı. Ablasının yetim çocukları Ferhat(9) ile Sevim'i(6) de yanına alan Halit Akibe, 4 çocuk ve annesi ile yaşam mücadelesi vermeye başladı. Aynı evde, aynı kaderi paylaşan ve okula gidemedikleri için Türkçe bir kelime dahi bilmeyen 4 çocuk geleceklerinden ümitsiz bir şekilde yaşıyor. Aynı evde yaşayan 4'ü çocuk 6 kişi, kimliği olmadığı için devletin hiçbir imkanından faydalanamıyor.

Tam bir aile dramı yaşadıklarını belirten öksüz kalan Ercan ve Emrah'ın babası Halit Akibe, kız kardeşinin geride bıraktığı iki yetime de bakmak zorunda kaldığını söyledi. Devletin kendisine yardım eli uzatmasını beklediğini kaydeden Akibe, '' Bundan 2 buçuk yıl önce eşimi kaybettim. Eşimle resmi nikahımız yoktu. Eşim vefat edince gidince iki çocukla ortada kaldık. Benim çocuklarımın kimlikleri yoktur. Okula gönderemiyorum. Çocuklarım hasta olunca ne param var ne bir şeyim. Ölürlerse kalırlarsa hiçbir şey yapamıyorum. Gidip geliyorum, amelelik yapıyorum. İş olursa giderim, yoksa oturuyorum" dedi.

Türkçe bilmeyen ve duygularını Kürtçe ifade eden babaanne Asiye Akibe ise, devletten yardım beklediğini ifade ederek, "Bu çocuklara kendi evlatlarım gibi yıllardır bakıyorum. Ama gücüm kalmadı. Yaşlılık beni yoruyor. Ben ölürsem bunlara kim bakacak diye merak ediyorum. Devletimizden yardım istiyorum. Allah devletimizden razı olsun. Herkese yardım yapıyor. Bize de yardım yapmasını istiyorum" diye konuştu.