KİLO VERMEK İÇİN LONDRA’DAN SAMSUN’A GELDİ

KİLO VERMEK İÇİN LONDRA’DAN SAMSUN’A GELDİ
LONDRA'da yaşayan 150 kilo ağırlığında 34 yaşındaki Burçin Alemdar, zayıflamak için Samsun'a geldi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatı olan Alemdar, hedefinin 75- 80 kiloya düşmek olduğunu söyledi.

İngiltere'nin Londra kentinde 8 yıldır yaşayan Burçin Alemdar, kilo problemi nedeniyle mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. Hastane ve doktor araştırması yapan Alemdar, ameliyat olmak için Londra yerine Samsun'u tercih etti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün tüp mide (Sleeve gastrektomi) ameliyatı oldu. Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Recep Aktimur tarafından yapılan ameliyat yaklaşık 45 dakika sürdü. 10 yıldır kilo problemi yaşadığını, son 3 yıldır ise bu durumun ciddi bir boyuta ulaştığını ve 150 kiloya çıktığını belirten Burçin Alemdar şunları anlattı:

"Ben Samsunlu'yum. 8 yıldır Londra'da yaşıyorum. Orada makyaj teknikleri uzmanı olarak çalışıyorum. Kilo problemim nedeniyle daha önce bir çok yöntem denedim. Ciddi kilo kayıplarım oldu ancak sonra geri aldım. Artık ayakkabı giyemez, çanta taşıyamaz hale geldim. Mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdim. İngiltere'de hastane ve doktor araştırması yaptım. Ama oradaki sağlık sisteminin handikaplarından dolayı bu ameliyatı ülkemde olmaya karar verdim. Samsun'da doktoruma ulaştım. Bu ameliyatı olmak ve zayıflamak için Londra'dan Samsun'a geldim. Ameliyatım başarılı geçti. Hedefim doğru beslenme şekliyle 75- 80 kiloya inmek. Bunu başaracağıma inanıyorum. Nişanlıyım ve evlendikten sonra anne olmak istiyorum. Kilo vermek benim için çok önemli."

6 AYDIR YAPILIYOR

Obezite cerrahisiyle ilgili ameliyatları hastanede 6 aydır gerçekleştirdiklerini dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Recep Aktimur da şunları şunları söyledi:

"Hastamız Londra'dan bize ulaştı. Biz de gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra Burçin Hanım'ı Samsun'a çağırdık. Hastanemizde gerekli tetkikler yapıldı ve önceki gün ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamıza daraltıcı mide ameliyatı yaptık. Başarılı bir operasyon oldu. Kilo vermesi için mide tüp şekline dönüştürüldü. Hastamızın şu anki sağılık durumu iyi, bir sorun yaşamadık. İnşallah böyle devam edecek ve sağlığına kavuşacak." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.