KCK yine serhildan (başkaldırı) çağrısı yaptı

KCK yine serhildan (başkaldırı) çağrısı yaptı
KCK, Kobanî olayları sonrası yaşanan gözaltı, tutuklama ve hükümetin gündeme getirdiği yasal düzenlemeleri gerekçe göstererek serhildan çağrısında bulundu.

KCK yürütme konseyi eş başkanlığınca yapılan açıklamada, “AKP hükümetinin kararıyla Türk devletinin yapacağı tutuklamalara karşı konulmalıdır. Hiçbir tutuklamaya izin verilmemelidir. Her tutuklamaya serhildanla cevap verilmelidir. Hiç bir kimsenin polis ve asker tarafından gözaltına alınmasına izin verilmemelidir. KCK operasyonlarında gösterilen sessizlik gösterilmemelidir. Bu tutuklamalar Kürt halkını örgütsüz ve iradesiz bırakmayı hedefleyen siyasal soykırım operasyonlarıdır.” denildi.

KCK'nın açıklaması Fırat Haber Ajansı'nda yayınlandı. Açıklamada, yeni çıkarılacak yasaya başta demokratik siyasal güçler olmak üzere, tüm toplumun karşı çıkması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılması beklenirken yasanın daha faşist karaktere büründürülmesi Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı açılmış bir savaş olmaktadır. Bu açıdan daha fazla baskı ve tutuklama anlamına gelen bu yasaya karşı toplumsal siyasal mücadele yükseltilmelidir.” ifadelerine yer verildi.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Türk devletinin, 40 insanın katledilmesinden sorumlu olduğu halde Kobani direnişine destek verenleri ve saldırıya uğrayanları suçladığı iddia edilen açıklamada şöyle denildi: “Hem suçlu hem güçlü deyiminde olduğu gibi başkalarını suçlayarak suçunu örtmeye çalışmaktadır. AKP hükümeti, 12 yıllık iktidarı boyunca demokratik gösterilere ve yürüyüşlere saldırarak onlarca insanı katletmiştir. Ancak bunların bir tekinin bile faili yargılanıp ceza görmemiştir.”

2006 yılındaki halk gösterileri karşısında Başbakan Erdoğan'ın 'kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yaparız' dediği hatırlatılan açıklamada, “Arkasından çoğu çocuk yirmiye yakın Kürt insanı katledilmiştir. Kobanê direnişine destek eylemleri başlayınca İçişleri Bakanı Efkan Ala 'misliyle karşılık veririz' demiş, arkasından onlarca Kürt; polis, kontra ve faşistler tarafından katledilmiştir. Yüzlerce Kürt insanı da bu saldırılarda yaralanmıştır.” denildi.

DİRENİŞ TÜRKİYE'YE YAYILMALI

Açıklamada, “Tek bir insan bile evinden, iş yerinden ve sokaktan alınamamalıdır. Her gözaltına alma girişimine karşı direnilmeli ve bu direniş sadece bir ilçe veya ille sınırlı kalmamalı tüm Kürdistan ve Türkiye'ye yayılmalıdır. Halk tutuklamalara karşı koymalı, tutuklanmak istenenler de güvenli alanlara gitmelidir. KCK operasyonlarında yapılan hatalara düşülmemelidir. Ne polise ne mahkemeye gidilmelidir. Bu polis ve mahkemeler Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastırmak için çalışmaktadır.” ifadeleri kullanıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.