Kayarak eğlendiler

Kayarak eğlendiler
Samsun’un Havza ilçesinde dört gündür aralıksız yağan ve hayatı adeta felç eden kar yağışının ardından vatandaşlar, çektikleri cefanın sefasını da sürmeyi bildi.

Kar yağışının durmasının ardından sokaklara akın eden Havzalılar, ellerine aldıkları leğen, naylon torba ve kızaklarla buz tutan yollarda kayarak eğlendi. Çocukların eğlencelerine, aileleri de ortak oldu.

Havzalıların kar sırasında çektiği sıkıntılar, yağışın durmasının ardından yerini eğlenceye bıraktı. Öğle saatlerinde sokaklara akın eden çocuklar, ellerine aldıkları leğen, torba ve kızaklarla buz tutan yollarda yokuş aşağı kayarak eğlendi. Okulların tatil olmasını fırsat bilen öğrenciler de tatilin keyfini çıkardı. Kar tatilinin bitmesini hiç istemediklerini söyleyen öğrencilerin eğlenceleri sırasında küçük kazalar da yaşandı. Kaydıkları yeri başka yere benzetmeye çalışan çocuklar, "Uludağ’a gitmeye gerek yok, Havza’nın dik yokuşları bize yetiyor." dedi. Karda kayan çocuklara ise aileleri sıcak çay ve ıhlamur içirmeyi ihmal etmedi. Kimileride hatıra fotoğrafı çekti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.