Kavuran "Karşı Tarafı Korumak Bir Görevdir"

Kavuran "Karşı Tarafı Korumak Bir Görevdir"
Trafik kurallarına uymanın insan hayatını kurtarmak olduğunu belirten Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran stajyer ehliyet dönemine geçilmesinin ise doğru bir karar olduğunu söyledi.

"VATANDAŞIN TRAFİK BİLİNCİ YOK"

Trafik kurallarına harfiyen uymanın şart olduğunu kaydeden Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, "Yaya, yolcu ve sürücü olarak hepimize düşen görevler var. Vatandaşımız bu görevin bilincinde değil. Hepimizin trafik konusunda çok iyi bir eğitimden geçmesi lazım. Trafik kurallarına harfiyen uymamız lazım. 'Ben yaparım, Ben geçerim' gibi olaylar trafik kazalarına sebebiyet vermektedir. Trafik kuralları çeşitli deneyimler sonucu oluşturulmuştur ve bunlar kanunlaştırılmıştır. Bu kurallara uymak demek insan hayatını kurtarmak demektir. Hem kendi hem karşı tarafın malını ve canını korumak insani bir görevdir. Her sürücü ve yayanın başına bir emniyet mensubu verilmemesi mümkün olmadığı için herkesin kendi üzerine düşen görevi yapması gerekir. Bu kurallara uyulduğunda trafik kazaları asgariye inmiş olur. " dedi.

"DOĞRU BİR KARAR"

Stajyer ehliyet dönemine geçilmesinin doğru bir karar olduğunu söyleyen Kavuran, "Stajyer ehliyet dönemi çok yerinde bir karar. Ehliyet almak zorlaşmadı sadece iki yıl stajyerlik durumu var. Sürücüler bu iki yıl içerisinde yıllık 75 ceza puanı üzerinden değerlendirilecek. Bir yıl içerisinde 75 ceza puanı doldurulduğunda ehliyet iptal edilecek. Ehliyet adayları yeniden sınavlara girecek. Zaten şuanda 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetine el konulmaktadır. El konulduktan sonra da psikoteknik raporları alınmaktadır ve ona göre ehliyeti iade edilmektedir." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.