Katar’ın incileri İstanbul’da parlıyor

Katar’ın incileri İstanbul’da parlıyor
Katar Müzeleri’nin ilk gezici sergisi olan ‘İnci: Denizdeki Mücevher’ sergisi, ‘Türkiye - Katar 2015 Kültür Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde açıldı.

Katar Müzeleri'nin gerçekleştirdiği dünyaca ünlü "İnci: Denizdeki Mücevher" sergisi "Türkiye - Katar 2015 Kültür Yılı" etkinlikleri dahilinde Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu. Dünyadan ve Katar'dan incilerin ve incili takıların, tarihi bilgi, efsane ve mitolojik hikâyelerle sunulduğu "İnci, Denizdeki Mücevher" sergisi 10 Ocak 2016 tarihine kadar gezilebilecek. Sergide, son on yılda bir araya getirilen ve ender bulunan parçalar yer alıyor.Koleksiyonda inciler, inci istiridyeleri, Avrupa kraliyet aileleri ve ünlü isimlere ait taçlar, broşlar ve kolyeler bulunuyor.

Doğal Körfez incilerinden yapılan mücevherler arasında, Fransız Cartier'nin takıları, Elizabeth Taylor'a ait inci küpeler ve Avusturya Arşidükü Marie Valerie'nin taktığı tacın yanı sıra Avrupa Monarşisi'ne ait altı kraliyet tacı dikkat çekiyor. Romalılardan günümüze, farklı dönemlere ait parçaların da yer aldığı sergideki en eski eser, 3. yüzyıldan kalma bir bilezik. Koleksiyondaki en yeni eser ise Vietnam asıllı Alman sanatçı Sam Tho-Duong'a ait "Frozen" isimli parça. Sergide, Asya, Avrupa ve Körfez ülkeleri ağırlıklı olmak üzere, dünyadan derlenen 100'den fazla parça görücüye çıktı. Girişi ücretsiz olan sergi, Pazartesi hariç her gün, 09:00 -17:00 saatleri arasında Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde görülebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.