Kastamonu Entegre’ye Rusya’dan çevre ödülü

Kastamonu Entegre’ye Rusya’dan çevre ödülü
Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Hayat Holding'in Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nde en büyük yatırımlarından biri olan Kastamonu Entegre A.Ş. Alabuga Fabrikası Müdürü Ali Kılıç Rusya'nın çevre ödülünü aldı.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen “EKOlider-2014” isimli çevre yarışmasında Kılıç'a “Orman ve Ahşap Ürünleri Sanayisi” dalında ödül verildi. Juri heyeti Kastamonu Entegre'nin çevre temizliği konusunda tüm maddeleri yerine getirdiğine karar verdi. Kastamonu Entegre A.Ş. Alabuga Fabrikası Müdürü Kılıç'a ödülü Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı İldar Halikov'un elinden aldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel konuşan Kılıç çevre temizliği konusunun kendileri için önem arzettiğini vurguladı. Kılıç, “Üretim sürecinde işletmemizde hiç bir atık ve zararlı madde oluşmaz. Bu sürece çok dikkat ediyoruz. Arıtma tesisleri ve filtrelenmiş sistemi kullanarak kirli suyu tekrar üretim sürecinde kullanıyoruz. Ayrıca boruda dumandan ziyade temiz buhar bulunuyor. Biz fabrikamızda modern ve çevre dostu teknoloji ve ekipman kullanıyoruz.” dedi.

Daha önce Rus basınına konuşan Kastamonu Entegre Rusya Genel Müdürü Onur Güven de, “Biz ormandaki ağaçları düzensiz kesmiyoruz. Yerel orman bakımı komiteleri ile çalışıyoruz. Orman temizlemede toplanan kurumuş, çürümüş ya da birbirine çok yakın büyüyen ağaçlardan, yani orman çöpünden hammadde olarak istifade ediyoruz. Böylece ormanların temizlenmesi ve büyümesi sağlanıyor. Üretim sürecinde elimizde hiçbir zararlı madde kalmıyor.” şeklinde konuşmuştu.

Mayıs ayında Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'ne çıkarma yapan Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov, Kastamonu Entegre'yi yabancı yatırımcı olarak örnek göstermişti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.