Karşıyakalılardan anlamlı program

Karşıyakalılardan anlamlı program
Canik Karşıyaka Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü tüm yurtta çoşkuyla kutlanırken Canik Karşıyaka Lisesi bu güne özel bir program hazırlayarak bu eşsiz vatan savunmasını gönüllere nakşetti. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çanakkale Şehitleri Anma Programı'na öğrenci ve velilerden yoğun bir katılım olurken Canik Belediye Başkanı Osman Genç programa katılarak öğrencilerin çoşkusuna ortak oldu.

KARŞIYAKA KENDİNİ GÖSTERDİ
Başkan Genç'in yanı sıra Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Emniyet Amiri Musa Bozkurt, Karşıyaka Lisesi Bilal Bayrakçı ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program öğrencilerin tiyatro gösterileri, şiir ve türkü dinletileri ile devam etti. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı salonda öğrencilerin hazırladığı program izleyenler tarafından büyük takdir topladı. Karşıyaka Lisesi Müdürü Bilal Bayrakçı, programda yaptığı konuşmasında okulun son beş yılda Samsun'da kendini gösteren bir lise olduğunu söyleyerek bu özel programı şehitlerimizin aziz ruhlarını yadetmek üzere hazırladıklarını söyledi.

ÇANAKKALE RUHUNU İYİ ANLAMALIYIZ

Programın sonunda öğrencileri kutlayarak onlara kırmızı karanfil hediye eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türk milletinin varoluşunun yegane savaşı olan Çanakkale Zaferi, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberlik duygularının en uc noktaya çıktığı bir savaştır. Çanakkale ruhunu iyi anlamı ve o ruhu gelecek kuşaklara doğru aktarmalıyız. Bütün renklerin tek renk,bütün dillerin tek dil olduğu bu destansı savaşı yavrularımıza ve gençlerimize iyi aşılamamız gerekiyor. Dolayısıyla yüreklerin tek yürek olduğu Çanakkale Savaşının 95. yıldönümünde bu program vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Böylesine anlamlı bir programı hazırlayarak milli birlik ve milli beraberlik duygularımızı perçinleyen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum"dedi.