KARNE TATİLİ

KARNE TATİLİ
Okullar tatile girdi. Yaklaşık 250 bin öğrenci karnesini aldı. Üzülenler de oldu sevinenler de oldu.

Samsun'da yaklaşık 250 bin öğrenci, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim sezonu sonunda karnesini aldı. 16 bin öğretmen kadrosuyla verilen eğitim dün itibariyle sona erdi. Samsun Valisi İbrahim Şahin Atakum Sarayköy İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı.

SARAYKÖY'DE KARNE TÖRENİ
Atakum Sarayköy İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen Karne Töreni'nde Vali Şahin,"Genelde tatil dendiğinde bizim anladığımız biraz aylak aylak dolaşmaktır. Hemşehrimiz olan Ali Fuad Başgil'in bir sözünü size anlatmak istiyorum. Başgil diyor ki,'Bir konuda, bir kitapta, bir şey çalışırken yorulduğunuzda, dinlemek için bir başka konuya, bir başka kitaba veya bir başka işe geçiniz' yani 'uzanıp yatın' demiyor" şeklinde konuştu.

HEDEF, UYGARLIK DÜZEYİ
Karne töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin,"Eğitime yapılan hizmet ve yatırım, ülkeye, insanlığa yapılan yatırımdır" derken, Atakum Kaymakamı  Ali Bakoğlu, "Uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak azmi ve gayretiyle, bu hedefin gerçekleşmesi için devletimiz bütün imkanlarıyla, şehirde ne varsa, köyde de aynı işleri yapmak, aynı eğitim ve öğretim programlarını kurmak için çaba ve gayret göstermektedir"dedi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.