Karla birlikte kestane kokusu sokakları sardı

Karla birlikte kestane kokusu sokakları sardı
Soğuk kış günlerinin lezzetli yiyeceği kestane, cadde ve sokaklarda köşe başlarında satılmaya başlandı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde cadde ve yaya köprüsü başlarını tutan kestaneciler, özelikle akşam saatlerinde renkli görüntüler oluşturuyor. Satışlarının öğleden sonra ve akşam saatlerinde biraz arttığını söyleyen kestane satıcısı Ö.K., "Sabah saatlerinde kestane satışlarımız durgun ama öğleden sonra artıyor. Satışlarımız akşam saatlerinde daha fazla oluyor. Soğukların biraz daha artmasıyla işlerimiz daha iyi olacak." dedi.

Tezgâhta kestane sezonunun açıldığını fakat müşterilerin kestane fiyatını biraz pahalı bulduğunu söyleyen satıcılar, "Kestane satışlarına başladık ve kış boyunca sürdüreceğiz. Çiğ kestanenin, pazarlarda 10 TL ile 12 lira arasında, pişirdiğimiz kestane kebabı ise kilosu 30 TL'den satıyoruz. Eziği ve çürüğü olduğu için illaki fire veriyor. 1 kilogram kestaneden 600 gram kestane kebabı çıkıyor. Her kestaneden de kebap olmuyor. Genelde müşterilerimiz 100 gram ile 250 gram olarak kâğıt kesede satın alarak yiyorlar.” diye ifade etti.

Uzmanlar, kestanenin özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kış mevsiminin olumsuz şartlarına karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olduğunu bildiriyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.