KARDEŞLER TOPLULUĞU OLACAĞIZ

KARDEŞLER TOPLULUĞU OLACAĞIZ
Ordulular FETÖ-PDY terör örgütüne mensup subaylar tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepkisini ortaya koymak için meydanları doldurmaya devam ediyor

Nöbetin 4. gününde 16 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan yüzlerce Ordulu darbe girişime karşı tek yürek olarak birliktelik mesajı verdi. Meydanlardan halka seslenen Başkan Enver Yılmaz, “Bizim bizden başka dostumuz yok. O Yüzden bir ve beraber olacağız” dedi.
 
MİLLETVEKİLİ ÇANAK: “BU NÖBET UYUMAKTAN DAHA DEĞERLİ”
Darbe, gayrimeşrudur, hukuksuzdur, illegaldir, haksızdır diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, “Türkiye’ye kast edenlere karşı hangi partili olursa olsun tek yürek olacağız. Bu nöbet uyumaktan daha değerli bugün uyuyan yarın uyuyamaz. Yarın çocuklarının geleceğini kuramaz. O yüzden bugün uyanık olma vakti” şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN YILMAZ: “DARBECİLERİN SON TEMSİLCİSİ CEZAEVİNE GİRENE KADAR NÖBET DEVAM EDECEK”
Darbe girişimi esnasında 60’a yakın özel harekat polisi, 145’e yakın sivil vatandaş, 3 asker olmak üzere toplamda 208 vatandaşın şehit edildiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sorumluluk sahibi yöneticiler olarak bu doğrultuda davranma sorumluluğumuz var. Bu yüzden darbecilerin son temsilcisi cezaevine girene kadar bu nöbet sürecektir” diye konuştu. Türkiye’de resmi işsizlik rakamının %10 olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Almanya’da bu rakamın % 16, Portekiz’de %24, İspanya’da %26, Yunanistan’da %45 olduğunu, dünyada 16 yıldır istikrarlı bir şekilde yürüyen ve yüzde 4 bandında büyüyen tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirtti.
 
Türkiye’nin güzelliğini bertaraf etmeye çalışan darbecilerin Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı’nı değiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu milletin Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı da Hulusi Akar’dır” dedi.
 
VATANA KASTEDENLERİN DİNİMİZDE NAMAZI BİLE KILINMAZ
Cumhurbaşkanı’na suikast hazırlığı yapan ekibin içinde yer alan bir askerin Ordulu olduğunu hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Vatan hainlerini, Cumhurbaşkanımıza kast edenleri ben Büyükşehir  Belediye Başkanı olarak ölüsünü bile Ordu’ya sokmam dedim, mezarlıkların tamamını kapattım. Vatana, bu Cumhurbaşkanına kast edenlerin bizim dinimizde namazı bile kılınmaz” şeklinde konuştu.
 
BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK
Paralel operasyon kapsamında açığa alınan Ordu’da son 8 yılda valilik yapmış 3 tane valinin olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Kim varmış yanımızda da haberimiz yokmuş. O yüzden bir ve beraber olacağız kardeşler topluluğu olacağız. Bizim bizden başka dostumuz yok” diye konuştu.
 
KAPILARIMIZ 24 SAAT AÇIK OLACAK
Yaklaşık 680 yıl önce Yıldırım Beyazıd Han’a Ankara Savaşı’nda ihanet edenler nedeniyle Fetret Dönemi’ne girildiğini ancak akabinde Osmanlı gibi bir dünya devletinin kurulduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “O zamanki gelişmelerden ders alarak bugün aynı hataya düşmeyeceğiz. Ve başkomutanımızdan emir almadan meydanları terk etmeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi emrinizdedir. Kapılarımız 24 saat açık olacak” dedi.
 
BAŞKAN YILMAZ’A SURİYELİLER’DEN ANLAMLI JEST
Demokrasi nöbetine destek vermek amacıyla meydanda bulunan bir grup Suriyeli sahneye çıkarak, ellerindeki Suriye ve Türkiye bayraklarını Başkan Enver Yılmaz’a hediye etmek istedi. Bayrakları alan Başkan Yılmaz, “Osmanlı 700 yıl, Suriye de dahil olmak üzere çok geniş bir coğrafyaya hükmetti. Bazıları bu insanlara tepki gösteriyor. Ancak onlar gurbetteler. Evleri, yiyecekleri, içecekleri ve gidecek yerleri yok. Bizim onlara yüzümüzü dahi ekşitmememiz lazım.  Çok güzel bir jest yapmışlar kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Suriyeli vatandaşlar “Burası bizim ikinci vatanımız oldu. Allah sizlerden razı olsun ve Türkiye’ye yardım etsin. Bizlerde Türkiye için dua ediyoruz” şeklinde duygularını ifade ettiler.
 
BAŞKAN TEKİNTAŞ: “AYAKTA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Türkiye’de şu anda bağımsızlık mücadelesinin dost görünümlü düşmana karşı verildiğini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise “Topyekûn ayaktayız, ayakta olmaya devam edeceğiz. Meydanlarda olun diye verilen emrin meydanlardan çekilin diye verilen emirle tekrarlanmasına kadar meydanlarda olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.