KARAYOLLARI NEREDE?

KARAYOLLARI NEREDE?
Sürücülerin korkulu rüyası durumuna gelen Amasya-Suluova karayolunda araçlar çukurlara girip çıkarak, yalpa yaparak, yola dağılmış mıcırlar üzerinde adeta dans ederek zorlukla yoluna devam ediyor.

Amasya-Suluova karayolu bakımsızlıktan neredeyse araç trafiğine kapatılacak hale  gelmiş durumda. Karayolunda araçlar güçlükle ilerliyor. Her an bir trafik kazası olma ihtimali çok yüksek olan bu yolun  2014 yılı anket verilerine bakıldığında Amasya-Suluova karayolunda ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları sayısı oldukça fazla. Tedbir alınmazsa bu sayı bu yıl daha da artacak

Karayolları Müdürlüğü'nün yön gösterici tabelası dışında uyarıcı bir levha olmadığı için trafik kazası olma ihtimali yüksek olan bu yolun bakımsızlığı nedeniyle İnsanların hayatı hiçe sayılıyor. Karayolları Müdürlüğü'nün görevini yapmaması ve ihmali yüzünden kazaya davetiye çıkarılan bu yolun onarımının yapılmaması nedeniyle olabilecek kazalardan Karayolları sorumlu tutulacak.

Yolun sathının delik deşik olması ve etrafa yayılmış mıcır taşları nedeniyle kaza yapmaktan kıl payı kurtulan vatandaş, yoldaki bakımsızlığı işaret ederek Karayolları Müdürlüğü'nü göreve davet etti. Aynı güzergah üzerinde gidiş geliş yapan vatandaş,"Ben bu yolu çok iyi bilmeme rağmen yine de az kalsın kaza yapacaktım, yolu bilmeyen sürücülere Allah yardım etsin" diye konuştu.

2014 yılında emniyet ve jandarma bölgelerinde 376 bin 41 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 2 bin 838'i ölümle, 165 bin 129'u yaralanmalı olarak gerçekleşti. 208 bin 74'ü ise maddi hasarlı kaza olarak kayıtlara geçti. 167 bin 967 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasında 3 bin 494 kişi hayatını kaybederken, 165 bin 129 kişi ise yaralandı. Mehmet Hazinedar

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.