Karapıçak "salvocuları" topa tuttu

Karapıçak "salvocuları" topa tuttu
MHP'nin hedefinde AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ve İl Başkanı Adem Güney vardı...

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney'i adeta topa tuttu. Kılıç ve Güney'in son günlerde yaptığı açıklamaları değerlendiren Karapıçak, AK Partililerin halka karşı kredilerinin tükendiğini ve bu nedenle "mesnetsiz" açıklamalar yaparak vatandaşı kandırmaya çalıştıklarını, gelişi güzel konuştuklarını söyledi.

AK Partililerin eleştiri boyutundan çıkıp işi "karalamaya" vardırdığını ifade eden Karapıçak, şöyle konutu: "AK Parti teşkilatının üyeleri vatandaşa karşı kredileri bittiğini anladıkları için ne dediklerini bilmiyorlar. Partileri karalamaktan, MHP 'den korkup onu hedef almaktan vazgeçmeli. Bunlar gelişi güzel yapılmış hareketler. On gün önce AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney partililerine hitap ederken MHP'ye hakaret içeren beyanlarda bulunmuş. MHP ile DTP'yi aynı safta gösterme gafletinde bulunarak partililerine yanlış bilgi vermiştir. Bunun üzerine yapmış olduğumuz açıklamada aynaya bakmalarını tavsiye etmiştik. Aynaya bakmış olsalardı; AK Parti eşittir DTP yani BDP olduğunu görürlerdi. Sayın Güney olup bitenleri algılamada zorlanmamış olsaydı MHP'yi, onun yöneticileri ve mensupları tanırdı. MHP'li yetkililerin beyanlarının olaylar ve durumlarla tutarlı ve millet menfaatine olduğunu görürdü. Ayrıca MHP ile kendi partisini mukayese edebilseydi AK Parti'nin DTP veya PKK partisi BDP ile birlikte hareket ettiğini ve Öcalan'ın isteklerine uyulduğunu görürdü. Ne yazık ki AK Partili diğer yöneticiler gibi Güney de bu idrakten yoksundur. Sırf particilik adına ülkemizdeki doğru ve yanlışları görememektedir"

KILIÇ HER ŞEYİ
KESECEĞİNİ ZANNEDİYOR

Eleştirilerini sürdüren Karapıçak, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'a da yüklenerek, "Kılıç soyadının anlamına kapılarak herşeyi keseceğini zannediyor. TBMM'de yaptığı bariz hataları katlayarak Samsun'da da yapmaktadır. Kılıç AK Parti'nin yaptıklarını, yapamadıklarını, beceremediklerini, bilerek veya bilmeyerek yapmış oldukları hatalarının sebep ve sonuçlarınnı halka anlatmak yerine MHP'yi hedef alan yalan, yanlış, uydurma, talihsiz beyanlarda bulunmuştur. Bu tutumunu kınıyorum. MHP'yi eleştirme yerine 7 yıldır yapmış oldukları vaatlerin niçin havada kaldığını anlatmalıydı. AK Parti 7 yılda bu ülkeye, Samsun'a ne yapmış da övünüyor" dedi.

ÖCALAN'I
İDAM ETMEYE VAR MISINIZ?

Karapıçak, AK Partililerin Samsun'da hangi yüzle konuştuklarını da sözlerine ekleyerek, "Ülkemizi bu dönülmez kötü çizgiye getirenler, hangi yüzle Samsun'da konuşuyorlar? Sayın Kılıç, sen ve partin, terörist başını idam etmekten yana mısın, değil misin? MHP 69 milletvekili ile bu konuda getireceğiniz Anayasa değişikliğini destekler. Var mısın? Yoksa başörtüsünde de olduğu gibi çark mı edersiniz?" diye konuştu.

SÖYLEYİN BAKALIM
NE İLE ÖVÜNÜYORSUNUZ?

AK Parti'nin 7 yılda ne yaptığını soran Karapıçak, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ve İl Başkanı Adem Güney'e şu soruları yöneltti: "Sağlık kuruluşlarının tamamında hastalardan katkı payı alınması mı övünelecek bir durumdur? Özel hastanelerle ilgili alınan günldelik kararlar mı, özel hastanelerle hastaları karşı karşıya getirmeleri mi övünelecek durumdur? İlaç alımında uydurma 'Muadil İlaç' uygulaması ile birçok hastanın tedavisini zorlaştırmak mı? Son günlerde ülkenin yöneticilerde ülkenin yönetimi için emir almış oldukları ABD' de uygulanan eczane zincirini uygulayarak eczancılar iflasın eşiğine getirme çalışmaları mı? Yasalara aykırı olarak şehir merkezlerine kurdurulan çoğu yabancı ortaklı hipermerketler marifetiyle yerli bakkal ve marketleri iflas ettirmeleri mi övünülecek durumdur? Tekel'in Ondokuz Mayıs'a faydası yoktur anlayışı mı övünelecek durumdur? 81 ile üniversite kurdukları ile övünüyorlar, mevcut fakülte ve yüksek okullara üniversite adını vermek mi övülecek faaliyet? Bu üniversitelere bir ek bina , öğretim üyesi sayısının artışyeni imkanlarla öğrenci alışı, yapılmış mı? Yapılan şey bir kaç hocaya rektör ve rektör yardımcılığı ünvanı vermekten başka bir şey değil. Sayın Kılıç 2003 yılı başında Samsun Bafra yolunun 8 ay sonra bitirilip açılışını üniversiteden 19 Mayıs'a kadar yürüyerek yapacağını vaat etmiştir ancak bu yol halen tamamlanmamıştır. Bu mu övünülecek durum? Semaye sahiplerinin ödeyecekleri vergiler karşılığı yaptırılan okullarla övünen Sayın Kılıç, 19 Mayıs İlçesi'nde yapılacak ilköğretim okulunu kime yaptıracaktır? Bu okulun hizmet alanın merkezine değilde kendi evine yakın orman arazisine yapılması yönünde yetkilere yaptığı baskı mı övülecek durumdur? AK Parti zihniyeti hangi yüzle Azerbaycan'a karşılıklı olarak vizenin kaldırılması teklifini yapmıştır, ya da yapacaktır; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarını çatıştırarak gerginlik yaratmak mı övünülecek durumdur?" dedi

Anıl OLFAZ