Karantina Döneminde Online Test ile Kendinizi Geliştirin

Karantina Döneminde Online Test ile Kendinizi Geliştirin
Her öğrenci karantina süresinde maksimum fayda sağlayacağı çevrimiçi kaynaklardan istifade etmek için araştırmalar yapar.

 

Ülkemizin ve tüm dünyanın yaşamış olduğu bu salgın süreci ve karantina uygulamalarından en çok etkilenen şüphesiz eğitim alanı olmuştur. Örgün öğretimden uzaklaşan çocukların eğitim gereksinimlerini karşılama ortamı çevrimiçi ders uygulamaları olmaktadır. Okul dersleri ve harici konu anlatım videoları online eğitimde fazlaca yer alırken, test çözme ihtiyacı sadece basılı kaynaklardan ibaret olmadan çevrimiçi ortama taşınmıştır.

Elbette ki söz konusu eğitim ise tüm içerik sağlayıcıların kalitesi başta olmak üzere birçok kriter değerlendirilmesi ve veli tercihleri o yönde şekillenmelidir. Bu kıstasların doğru değerlendirilmesi öğrencilerin menfaatine işleyecek bir süresi beraberinde getiri. Karantina döneminde öğrencilerin en konforlu şekilde test çözmelerine olanak sağlamak sistemin anlaşılır ana yüzü, kullanım kolaylığının yanı sıra soru kalitesi ve güncelliği ile de doğru orantılıdır.

ve 5. Sınıf test soruları baraj niteliğindedir. Eğitim hayatlarında not sistemi sınav test puanlaması ile ilk defa karşılaşacak 3. Sınıf öğrencilerinin buna hazırlanması karantina döneminde de sistemimiz üzerinden mümkündür. Bununla birlikte 5. Sınıf öğrencileri de ortaokul ilk yıllarında değişen sisteme ve artan ders sayısına ve gelecek yıllarda girecekleri merkezi sınavlara hazırlık niteliğindedir.

Rehavete Kapılmadan Derslerin Takipçisi Olma

Öğrenciler için zorlu ve motivasyon düşürücü bir süreçten geçmekteyiz. Okul ortamlarından ve sosyal gereksinimlerinden uzakta eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışan her öğrenci için rehavete kapılma riski oldukça yüksek. Ancak kaliteli içerikler ve programlı çalışma sayesinde öğrenciler motivasyon ve başarıları düşmeden derslerine çalışabilirler. Test soruları çözme bu anlamda hem çocukları zinde tutar hem de sıklıkla konu tekrarı yapmalarına olanak verir. Bilgisayar kullanımını da seven çocukların çevrimiçi test içeriklerine olan ilgileri bu dönemde daha da artış gösterdi.

Her sınıf seviyesinden öğrenci istedikleri konularda test çözerek hem eğitim hayatında aktif kalabilmekte hem kaliteli bir verimlilik kazanmaktadır. 3.sınıf test soruları ilkokul kademesinde okuyan öğrenciler bir geçiş niteliği taşır. Öğrenciler bu sınıf seviyesinde yeni konularla, not sistemi ve sınavlar ile karşılaşırlar. Bu yüzden o zamana kadar kazandırılmadıysa mutlaka 3. Sınıfta düzenli test çözme alışkanlığı öğrenciye kazandırılmalıdır. Test soruları orta zorlukta ve az sayıda öğrenciye verilmeli, ilerleyen zamanlarda sayı ve zorluk derecesi öğrencinin gelişimine göre tekrar değerlendirilerek güncellenmelidir.

konuları da tıpkı 3. Sınıf kademesi gibi ayrı bir önem taşır. Öğrenciler ortaokulun ilk yılını yaşadıkları bu sınıf kademesinde daha çok ders ve daha farklı ölçme değerlendirme ile karşılaşır. Bu seviyede karantina döneminin olumsuz etkisi altında kalmadan öğrencinin konulara testler sayesinde adapte olması sağlanabilir.

Kapsamlı İçerik Kolay Erişim

Her öğrenci karantina süresinde maksimum fayda sağlayacağı çevrimiçi kaynaklardan istifade etmek için araştırmalar yapar. Testleribul online test platformu tüm öğrenciler için dikkatle hazırlanmış soru içeriklerini barındırır. Öğrenciler Testleribul ile her dersin ayrı test sorusu kaynağına erişebilirken, soruların zorluk derecelerini görebilirler.  İhtiyaç duydukları adetteki, güncel ve kaliteli soruları çözerek karantina döneminde de ders başarılarını arttırabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.