"Karagöz" okulları dolaşıyor

"Karagöz" okulları dolaşıyor
Geleneksel tiyatromuzun en önemli dallarından birisi olan Karagöz Gölge Tiyatrosu, Samsunlu Sanatçı Hayali Cemal Dönmez tarafından Samsunlu öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Karagöz Gölge Tiyatrosu'nun geçmişten günümüze kadar tarihimizde önemli bir yeri olduğuna değinen Dönmez, bu geleneği yaşatmak adına Samsun'daki okullarda gösterilerini en iyi şekilde sergilemek istediğini kaydetti.

SAMSUN'DAKİ OKULLAR DOLAŞILIYOR
Geçtiğimiz hafta Hasköy İlköğretim Okulu'nda bir gösteri yaptığını ve bu gösterinin büyük beğeni topladığını hatırlatan Dönmez, "Öğrenciler tarafından çok beğenilen bu gösterilerimi sergilemeye devam edeceğim. Önümüzdeki Perşembe günü Kocatepe İlköğretim okulu ve ilerleyen günlerde sırasıyla Fatih Temiz, Derebahçe, Yavuz selim ve 100. Yıl İlköğretim okullarında gösterilerimi gerçekleştireceğim. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin'in isteği üzerine Tekkeköy'deki okullarda da gösteri yapacağım. Daha sonra Trabzon, Amasya, Sivas ve Sinop turneleriyle sezonu kapatacağım" dedi.

BU NESİL ÇOK ŞANSLI
Günümüzdeki çocukların oldukça şanslı olduklarına değinen Dönmez, "1970 yıllarından 1990'lı yıllara kadar Karagöz sanatı çeşitli kesintilere uğramıştır. Bu dönemlerde yaşayan çocukların şansız olduklarını çok rahatlıkla söyleyebilirim. 2000 yılında itibaren sayı olarak azda olsa karagöz sanatçıları yetişmektedir. Bu sanatçılar Türkiye'yi dolaştıkça Karagöz'ü günümüz çocuklarıyla tanıştırmaktadırlar. Yeni nesil bu açıdan oldukça şanslıdır" şeklinde konuştu.

Berat Doğan ÖZKABADAYI