Karadeniz'de hamsi yüz güldürdü

Karadeniz'de hamsi yüz güldürdü
SAMSUN'da, havaların mevsim normallerinde olması nedeniyle denizde de canlılık yaşanmaya başladı.


Geçen yıl bu dönemlerde günde 50 ton hamsi avladıklarını söyleyen Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, bu sezon günde 100 tona ulaştığını belirterek, "Bir kaç gün öncesine kadar hamsinin kilosu 10-15 TL'ydi, şimdi ise 5 TL. Daha da düşecektir" dedi.

Havaların soğuması ve yer yer kar yağışının da olması nedeniyle hamsi iyice kendini göstermeye başladı. Hamsinin bollaşması ile birlikte tezgahlar şenlenirken, işleri artan balıkçı esnaflarının, hem de fiyatların düşmesiyle halkın yüzü güldü. Denizin bu yıl son derece cömert olduğunu söyleyen Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde günde yaklaşık 50 ton hamsi yakalanıyordu. Bu yıl ise rakam 100 tona kadar ulaştı. Böyle olunca da fiyatlar düşüşe geçti. Bir kaç gün önce 10-15 liradan satılan hamsi, şimdi ise tezgahlarda 5 liradan kendisine yer buldu. Bu şekilde devam ederse hamsi fiyatı daha da düşebilir. Hamsi sezonu 4 ay sürecek."

Geçimini 15 yıldan bu yana balıkçılıkla sağladığını belirten Emrah Canikli ise, şöyle devam etti:

"Balıktan bu seneki beklentimiz geçmiş yıllara göre daha fazla. Bu beklentimiz de şimdiye kadar karşılık buldu. Özellikle ilk başlarda palamut ve çinekop, şimdi de yavaş yavaş mevsimi gelen hamsi gayet bol durumda. Balıkçı esnafları olarak işler hareketlenmeye başladı. Balıkların boyları çok iyi. Bolluğun fiyatlara yansıması hem vatandaşın, hem de bizlerin yüzünü güldürüyor." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.