‘Karadeniz, Atakum’a taşınıyor’

‘Karadeniz, Atakum’a taşınıyor’
Renkli görüntüler eşliğinde Atakum İlçesinde gerçekleştirilen Artvinliler buluşmasında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı...

“Karadeniz’in en önemli yaşam merkezi olan Atakum, Karadeniz Bölgesini kucaklaştırırken bölgenin de kalbi haline geldi” dedi.


Atakum’da yaşayan Artvinliler, Yalı Kafe’de düzenlenen muhteşem gecede buluştu. Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman'ın yanı sıra Artvinliler dernek başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Artvinlinin katıldığı gecede tulum ve kemençe eşliğinde horonlar tepildi.

‘HERKESİ SEVİYOR, KUCAKLIYORUZ'
Bölgenin en çok nüfus alan yerleşim merkezlerinin başında Atakum İlçesinin olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum bugün bölgenin en önemli yaşam merkezi konumundadır. Nüfus yoğunluğuna baktığımızda Samsun’un ilçelerinin yanı sıra Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu başta olmak üzere Karadeniz Bölgesinden ilçemize taşınan büyük bir çoğunluk olduğunu görüyoruz. Farklı memleketlerden gelen ve Atakum aşkında buluşan herkesi seviyoruz, kucaklıyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bu anlamda çalışmalarımıza yön verirken halkımızın her kesimine soruyor, fikir alıyor ve ortak akıl çerçevesinde karar veriyoruz” diye konuştu.

‘YÖREKENT PROJEMİZE BAŞLIYORUZ’
Hemşeri derneklerine son derece önem verdiğini belirten Başkan Taşçı, “Örf ve adetlerin sürebilmesi, ileri nesillere aktarılabilmesi adına hemşeri dernekleri son derece önemlidir. Bu anlamda ilçemizdeki yoğunluktan da hareketle derneklere büyük görev düşüyor. 55’te 55 proje sözü verdik. İnanıyorum ki bu hedefimizin de çok üstüne çıkacağız. Hayata geçirdiğimiz projelerin yanı sıra, hayata geçirmeye hazırlandığımız projelerimizle önemli adımlar atacağız. Hemşeri derneklerine yönelik olarak hayata geçirmeye hazırlandığımız Yörekent projesine Artvin Yörekent Parkı ile başlıyoruz. Karadeniz’in en önemli yaşam merkezi olan Atakum, Karadeniz Bölgesini kucaklaştırırken bölgenin de kalbi haline geldi” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ARTVİN DAMADI
Artvin’in eniştesi olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında Karadeniz Bölgesine olan sevgisinden bahseden Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, “Atakum yöresel farklılıkların buluşma noktası halinde. Farklı şehirlerden Atakum’a taşınan ve artık ilçemizin bir parçası olan hemşerilerimizin bu tür faaliyetler ile memleketlerini, hemşerilerini, adetlerini unutmadıklarını göstermelerini önemsiyorum. Ben de Artvin damadıyım, sizin eniştenizim. Birbirinden güzel adetlerinizi çok iyi biliyorum” dedi.

‘ATAKUM’DA BULUŞACAĞIZ’
Samsun’daki Artvin dernekleri adına konuşan Atakum Belediye Meclis Üyesi Levent Ertürk, 40 bine yakın Artvinlinin Samsun’da yaşadığını, Başkan Taşçı’nın Yörekent projesi ile bir araya geleceklerini belirterek, “Samsun’da Artvinliler olarak 40 bine yakın nüfusumuz var. Artvin’in farklı ilçelerinden olan bu hemşerilerimizi bir araya toplamak, bir çatı altında toplamak için dernek başkanlarımızla birlikte çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda Başkan Taşçı’nın önemli projesi Yörekent için biz hazırlığımızı tamamladık. Artvin’in ilçe belediyeleriyle görüşerek o ilçelerimize has tasarımlarla şekillendirilecek olan Atakum Yörekent Parkı ile bütün hemşerilerimiz Atakum İlçesinde kucaklaşacak. Samsun’da, Atakum’da yaşayan Artvinliler olarak el ele olarak adetlerimizi yaşatacağız. Mayıs ayı içerisinde Atakum’da kapsamlı bir festival, şölen yapacağız” dedi.

KAYMAKAM VE BAŞKAN HORONDA
Konuşmaların ardından Atakum Belediyesi Halkoyunları Ekibi, davetlilere uzun süre akıllardan çıkmayacak bir folklor gösterisi sundu. Tulum ve kemençe eşliğinde çalan Karadeniz müzikleri ile kendinden geçercesine horon tepen Artvinlilere daha sonra Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da katıldı. Kaymakam Bakoğlu ve Başkan Taşçı daha sonra Artvin derneklerinin yöneticileriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çekindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.