Kapalı kapılar ardında ne görüştünüz ?

Kapalı kapılar ardında ne görüştünüz ?
AK Partili Dereli'den Meclis'teki MHP-CHP ittifakına imalı eleştiri.

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli, önceki gün gerçekleştirilen Atakum Belediyesi Nisan ayı ilk meclis toplantısında yaşanan CHP-MHP ittifakı ile ilgili sert eleştiriler yaptı. Dereli, "Geçen bir yılda neler değişti de, CHP ile aynı kararı aldınız, kapalı kapılar ardında neler görüştünüz?" dedi.
Atakum Belediyesi Nisan ayı ilk Meclis toplantısı, önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıda, 2009 yılı faaliyet raporunun oylanmasının ardından encümen ve komisyon seçimleri yapıldı. Seçimlerde MHP ile CHP ittifak olarak aynı yönde oy kullandı. Geçtiğimiz yıl aynı seçimlerde MHP'nin tam tersi oy kullandığını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Atakum İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Dereli, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubunu sert sözlerle eleştirdi.
ATAKUM'A
HİÇBİR ESER KAZANDIRILMADI
Başkan Dereli, geçen sene tam tersi şekilde oy kullanan MHP grubunun, bu sene neden CHP ile ittifak oluşturduğuna bir anlam vermediğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Geçen bir yılda ne oldu da, ne değişti de MHP, Atakumluların sandıkta verdiği muhalefet görevini terk etti. Zira Perşembe günü yapılan Atakum Belediye Meclisi'nde 2009 yılı faaliyet raporu oylandı. Bu oylamada rapor, AK Parti'nin 8 ret oyuna karşı, CHP'nin 13, MHP'nin 5 oyuyla kabul edildi. Bu oylamada da AK Parti, milletin sandıkta kendine verdiği ana muhalefet görevini yerine getirerek, hiçbir eserin kazandırılamadığı, somut hiç bir hizmetin bulunmadığı 2009 faaliyet raporuna 'hayır' oyu verdi. Ancak, milletin bir başka muhalefet görevi verdiği MHP, faaliyet raporunda bizim göremediğimiz neyi gördü de 'evet' oyu verdi?"
"MHP, CHP'NİN ORTAĞIDIR"
Dereli, MHP'nin bu tavrı konusundaki eleştirilerde daha da ileri giderek, MHP'yi CHP'nin ortağı olmakla suçladı. Dereli, "MHP grubu, Atakumluların verdiği muhalefet görevini yapmak yerine, CHP'nin ortağı olmayı tercih etmiştir. Ancak burada merak edilen bir başka konu da, MHP meclis üyelerinin kendi iradesiyle mi yoksa başka birilerinin baskısı veya telkiniyle mi CHP'nin ortağı olmayı kabul ettiğidir. MHP meclis üyeleri, bunu Atakumlulara izah etmeli; milliyetçi, muhafazakâr seçmene anlatmalı diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
"MHP YANLIŞ TERCİH YAPIYOR"
Avukat Dereli, son olarak Atakum halkının ilkeli siyasete layık olduğunu ifade ederek, "Kapalı kapılar ardında iş pişirme ve iş bitirme devrinin bitmiş olması gerekir. En azından Atakum'da böyle olmalı diye düşünüyorum. Biz seçmenin MHP'ye layık gördüğü muhalefet görevini, Atakum'da layıkıyla yerine getirilmediğini, bir ilkesel duruş noktasında doğru bir tercih yapılmadığı inancındayız" diye konuştu.
Ercan ÜSLÜ