Kanada’da Üniversite Eğitimi ve Kanada Üniversiteleri

Kanada’da Üniversite Eğitimi ve Kanada Üniversiteleri
Kanada üniversiteleri güçlü eğitim sistemi ve yüksek standartları ile yabancı öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen üniversiteler arasında yer alır.

 

Kanada üniversiteleri güçlü eğitim sistemi ve yüksek standartları ile yabancı öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen üniversiteler arasında yer alır. Amerika’nın kuzeyinde bulunan Kanada; her zaman merak edilen, ilgiyle araştırılan heyecan verici nitelikte bir ülkedir. Bizler de, Türkiye’den Kanada’ya üniversite okumak için gitmek isteyen öğrencilerin; Kanada okulları hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları ve doğru planlamalarda bulunmaları adına bu yazıyı hazırladık.

Kanada Üniversiteleri

Kanada üniversiteleri, yurt dışı öğrencilerinin başvurularında; yüksek başarılı, lise eğitimi sürecinde iyi notlar edinmiş öğrencileri kabul eder. Üniversiteler, müfredatı gereği programlarını geniş bir skalada tutar. Hemen hemen her ilgi alanına hitap eden lisans programları ile Kanada, üniversite eğitimi konusunda yabancı öğrencilerin de gözdesi haline gelmiştir.Kanada üniversitelerinin yabancı öğrenciler için en güzel yanı; Türkiye’de ön lisans eğitimini tamamlamış öğrencilerin, Kanada’ya gelerek lisans tamamlama şeklinde başvuru yapması sonucu eğitimlerini burada tamamlayabilme hakkına sahip olmalarıdır. Yurt dışı üniversite eğitimi seçenekleri arasında Kanada, dünyanın en güvenilir 3. ülkesi olduğu için ebeveynler açısından da ideal ülkeler kategorisine girer.

Kanada Eğitim Sistemi

Kanada eğitim sistemi, tüm dünya tarafından kabul görmüş yeterliliktedir. Kanada’da çoğu devlet üniversitesi olmak üzere 100’e yakın sayıda üniversite bulunur. Kanada okulları tek bir sistem ile yönetilmek yerine; şehir, eyalet ve federal olmak üzere üç farklı idari kademede yönetilir; her bir kademenin eğitim sistemi ise birbirinden farklıdır. Her eyaletin eğitim bakanlığı vardır ve bu bakanlıklar; müfredatı belirler, sınavları yönetir, öğretmenlerin yeterliliğini kontrol eder. Kanada üniversiteleri bünyesinde, herhangi bir üniversiteden alacağınız lisans diplomasının Türkiye’de YÖK denkliği bulunur ve bu diploma diğer ülkelerde de kabul görür. Eğitim dili İngilizce olan Kanada’da; şayet yeterli seviyede İngilizce bilgisine sahip değilseniz önce Kanada’da yabancı dil eğitimi alıp; ardından lisans eğitiminize başlayabilirsiniz.

Kanada’da yüksek öğrenim tercihi ikiye ayrılır.

  1. Üniversiteler
  2. Sanat-Teknik Yüksekokulları

Üniversiteler, akademik mesleki eğitim verir ve öğrencilere lisans ve üzeri diploma dereceleri kazandırırken; sanat ve teknik yüksek okulları ise çeşitli sanat dallarında ve teknoloji alanlarında prestijli sertifikalar vererek iş imkanı sağlarlar. Ayrıca, yüksek okulda okuyan öğrenciler üniversitelere geçiş yapabilirler.

Kanada üniversiteleri çoğunlukla bir yıl içerisinde 3 dönem olacak şekilde müfredatlarını belirler. Kısacası, öğrenciler dilerlerse yaz döneminde de ders alıp 4 yıllık bir bölümü 2,5 yılda bitirebilirler. Kanada eğitim sisteminde öğrenciler, bölüm seçme konusunda özgür bırakılır.

Kanada, ülke olarak iki ana dile sahiptir: Fransızca ve İngilizce. Dolayısıyla burada üniversite okuyan yabancı öğrencilerin; İngilizcenin yanı sıra Fransızcada da ilerlemesi kaçınılmazdır. Türkiye’deki vakıf üniversiteleri ile benzer fiyatta olan Kanada üniversiteleri, öğrencilerine haftada 20 saat, yaz tatillerinde ise full time çalışma izni verir. Son olarak, Kanada’da lisans eğitimi alan uluslararası bir öğrenci 3 yıl boyunca yasal çalışma iznine sahiptir.

Kanada üniversiteleri hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://edukas.com.tr/blog/kanadada-universite-egitimi-ve-kanada-universiteleri/

Telefon : +90 (232) 422 05 56

E-Posta : [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.