Kan Davaları Ve Töre Cinayetli Tiyatroya Taşındı

Kan Davaları Ve Töre Cinayetli Tiyatroya Taşındı
İlkadım Belediyesi ve Orta Karadeniz Engelliler Derneği (OKADER) tarafında ortaklaşa Gazi Sahnesinde düzenlenen tiyatro etkinliğinde kan davaları ve töre cinayetleri tiyatroya taşındı.

İlkadım Belediyesi ,Turgut Özakman'ın yazdığı yönetmenliğini Hasan Özen'in yaptığı 2 perdelik Töre adlı tiyatro oyunu Doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla yaşanan kan davalarını, gerçeğini aratmayan bir tiyatro oyunuyla tiyatro severlere sundu. Büyük beğeni toplayan ve katılımın yoğun olduğu tiyatro oyununu ,İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Canik İlçe Emniyet Müdürü,Ahmet Baysal, Orta Karadeniz Engelliler Derneği Üyesi Serap Dilek,Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri,çok sayıda tiyatro sever izledi.Tiyatro severlerinin katılımının yoğun olduğu “TÖRE” adlı tiyatro oyununda, Kan davasının kararttığı iki ailenin hayatından kesitlerin sergilendiği ,töreler uğruna ölmesi gereken gencin düşman evine sığınması,ardında bir birine sevdalanan yüreklerin törenin gölgesinde bir umut yeşerebilir mi? Sorularına cevap veren dram tarzındaki oyun izleyicilerden yoğun alkış topladı.
TÖRE adlı tiyatro oyunun sonunda tiyatro severlere konuşma yapan, Hasan Özen ” Aşamadığımız ve toplumsal barışı engelleyen, insanlların bedelini yaşamlarıyla ödediği, kadını yücelten,kan davasını aşağılayan ,bir dramı sizlere sergiledik.Ben en başta biz sizlerle buluşturan İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'a teşekkür ediyorum “dedi.Özen'in oyun ekibim adına teşekkür plaketini Canik İlçe Emniyet Müdürü,Ahmet Baysal,İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık'a takdim etti.
Gecenin finalinde ise geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bu burada sizlerle bir araya gelemeyen İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'ın sizlere sevgi ve selamlarını iletmek adına böylesine güzel etkinlikte sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Tiyatro sanatçılarını aratmayacak şekilde bir oyun izledik. Emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. Mırık konuşmasını ardında Yönetmen Hasan Özen'e bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var sözünde günün anısına kahve-fincan takımı, plaket ve çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.