Kan Bağışı Toplama Çalışmaları Devam Ediyor

Kan Bağışı Toplama Çalışmaları Devam Ediyor
Gençlik ve Spor Bakanlığının Türk Kızılayı ile iş birliğinde "Biz bitti demeden bitmez" sloganıyla yürüttüğü kan bağışı kampanyası kapsamında Havza Gençlik Merkezi tarafından çalışma yapıldı.

Mehmetçik Meydanı'nda konuşlandırılan kan bağış otobüsünde iki gün boyunca 135 ünite kan bağışı toplandı. Kan bağışı çalışmalarına kan vererek destek olan Kaymakam Metin Yılmaz, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Kimin nerede, ne zaman kana ihtiyacı olacağını bilemiyoruz ama birilerinin sürekli kana ihtiyacı var. Kan, kaynağı sadece insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen bir madde. Kan bileşenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmakta." dedi. Kan stoklarını, tedavi gören hastaların ihtiyaçlarını sorun yaşamadan karşılar seviyelere ulaştırmak için vatandaşları uygun oldukları en kısa zamanda kan bağışında bulunmaya davet eden Yılmaz, bu kampanyaya destek veren ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

20190212_2_34882159_41586744.jpg 20190212_2_34882159_41586745.jpg

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun da Havza’da kan bağışına yoğun ilginin olduğunu dile getirerek, "Duyarlı vatandaşlarımız bağışladıkları kan ile ihtiyacı olan hastalarımıza inşallah can verecek. Bize destek veren tüm halkımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.