Kamu Hastaneleri Birliği inceleme başlattı

Kamu Hastaneleri Birliği inceleme başlattı
Geçtiğimiz günlerde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran bir hastanın MR çekimi ve eve sevk istemi süreçlerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili çıkan haberlere Hastane Genel Sekreterliği tarafından açıklama geldi.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

 

“Yerel basınımızın çeşitli yayın organlarında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran bir hastanın ilaçlı MR çekimi ve eve sevk istemi süreçlerinde yaşanan aksaklıklara dair bir takım haberler çıkmıştır.

İlgili haber Genel Sekreterliğimiz tarafından yakından takip edilmiş, konuya dair bilgiler tarafımıza ulaştığı andan itibaren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminden doğrudan bilgi alınmış; akabinde idari olarak inceleme yapılması için 11 Ağustos 2015 tarihinde İdari Hizmetler Başkanlığımıza talimat verilmiştir.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yılda 40 bin ameliyatın yapıldığı; yaklaşık 900 bin hastanın muayene edildiği, ayda ortalama 4500 MR ve 5500 Tomografi Çekimi yapılan,  bünyesinde bulunan Yanık, Yoğun Bakım, Onkoloji ve Kemoterapi Üniteleri ve Palyatif Bakım Merkeziyle bölgenin değil Türkiye’nin sayılı ve örnek Sağlık Kurumlarından biridir.

Bölgemize bu ölçekte hizmet veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemizin çalışma planlamasını yaparken hastalarımızdan gelen talepleri ve tarafımıza iletilen eksiklik tespitlerini göz ardı etmemiz mümkün değildir. Zaten bu veriler hastalarımıza daha iyi hizmet sunmamız için bize yol gösteren en önemli öğelerdir.

Bu çalışma anlayışı içerisinde gerekli idari inceleme süratle tamamlanacak, idari inceleme sonrası kamuoyuna bilgilendirme Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Basın İletişim Birimi tarafından yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.