Kahvecioğlu'na "Aday ol" baskısı

Kahvecioğlu'na "Aday ol" baskısı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerine saatler kala, bazı oda başkanlarının Elektrik Elektronik ve Benzeri Teknisyenler Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu'na mevcut Başkan Metin Genççakır'ın karşısında aday olması için baskı yaptığı öğrenildi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) seçimlerine sayılı saatler kaldı. Mecvcut Başkan Metin Genççakır, önceki gün oda başkanlarının ortak kararı ile başkan adaylığını açıklamıştı. Ancak, bir çok oda başkanının seçimlerde Metin Genççakır'ı desteklemediği ile ilgili iddialar gazetemizde yer almış ve yankı bulmuştu.

BAŞKANLAR
KAHVECİOĞLU'NA BASKI YAPIYOR
Seçimlere saatler kala, Samsun Elektrik Elektronik ve Benzeri Teknisyenler Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu'nun bir çok oda başkanı ve delegeden "aday ol" şeklinde baskı gördüğü öğrenildi. Genççakır'ın son dönemlerde, özellikle de Samsun Büşükşehir Belediyesi ile birlikte alınan UKOME kararının ardından prestij kaybettiği ve tabandan destek görmediği öne sürülürken, bir çok oda başkanının Genççakır'ın karşısında yer alacak olan bir başka adayı desteklemek için hazır olduğu öğrenildi.

SEÇİM
GÜNÜ SÜRPRİZ YAŞANABİLİR
Oda başkanları arasında tanınan ve sevilen bir isim olan Samsun Elektrik Elektronik ve Benzeri Teknisyenler Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu'nun, oda başkanları tarafından "başkan adayı ol" telkini ile karşılaştığı ve seçim günü bir sürpriz yaşanabileceği kaydedildi.

BAŞKANLARDAN
KAHVECİOĞLU'NA TAM DESTEK
Seçime saatler kala Kahvecioğlu'nun aday olma ihtimali kulislerde konuşulmaya başlanırken, bir çok oda başkanının Genççakır'ın karşısında yer alması beklenen Kahvecioğlu'nu desteklediği kaydedildi. Ayrıca, Kahvecioğlu'nun oda içerisindeki bir çok faaliyette etkin rol oynamasının başkan adayı olduğu taktirde elini kuvvetlendireceği öğrenildi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Samsun Elektrik Elektronik ve Benzeri Teknisyenler Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu, merkezden ve ilçelerdeki oda başkanlarından kendisine, "aday ol" baskısı olduğunu belirterek, "Özellikle merkez ve ilçelerdeki oda başkanlarımızdan aday olmam için yoğun bir baskı var. Telefonlarım bu anlamda susmuyor. Ben şuan bu durumun değerlendirmesini yapıyorum. Bir tek şunu söyleyebilirim ki, seçim anına kadar her an her şey olabilir. Seçimde bir gün bile uzun bir zaman dilimidir" dedi.


Anıl OLFAZ