“KADRO ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL”

“KADRO ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL”
Samsun Güvenlik ve Savunma İşçiler Sendikası Samsun İl Başkanı Soner Donat, kamu kurumlarında çalışan özel güvenlik görevlilerinin kadroya alınmasıyla ilgili, “Kadro biz özel güvenlik görevlilerinin analarının ak sütü gibi helaldir” dedi.

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR”

Özel güvenlik görevlileri taşeron sistemde maalesef modern köle diye tabir edilen işçilerdir. Türkiye'de 280 bin çalışan özel güvenlik görevlisinin sadece 60 bini sendikalı. Bizim öncelikli hedefimiz tüm özel güvenlik görevlilerini sendikalı yapmak. Asıl işi biz yapıyoruz ama bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Talebimiz kadrodur. Kamuda çalışan özel güvenlik görevlileri kadroya alınmalıdır, ayrım yapılmamalıdır. Kadro biz özel güvenlik görevlilerinin analarının ak sütü gibi helaldir.

AYRIMCILIK YAPILMASIN

Samsun Güvenlik ve Savunma İşçiler Sendikası Samsun İl Başkanı  Soner Donat yaptığı açıklamada; “Taşeron tanımını kabul etmiyoruz. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan devletin bünyesinde Ziraat Bankası'nda çalışan özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız için bu banka açıklama yaptı. Bu arkadaşlarımız kadroya alınacak. Buradaki arkadaşlarımız kadroya alınırken diğer özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız neden kadroya alınmıyor. Ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.