Kadınlara organ bağışı ve ilk yardım anlatıldı

Kadınlara organ bağışı ve ilk yardım anlatıldı
Samsun Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Çarşamba Ev Hanımları Derneği'ne üye kadınlara yönelik, seminer düzenlendi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nin çok amaçlı salonunda verilen seminere, dernek üyesi kadınların yanı sıra; Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, İlçe Sağlık Müdürü Ülkü Yıldırım, İlçe Toplum Sağlığı sorumlu tabibi emel Gülümpınar Komutan da katıldı.

Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi'nin ortak çalışmasıyla gerçekleşen seminerde konuşan Hemşire Aytül Karacan, “Bağışlanan her organ kurtarılan bir hayattır. Organ bağışında bulunmak için, sağlık müdürlüklerine, devlet ve üniversite hastanelerine, özel hastanelere, aile sağlık merkezlerine başvurulabilir. Sevgili hanımlar organ bağışı dinimizce de uygundur. Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu 6 Mart 1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıklamıştır." dedi.

Hemşire Karacan slaytlar eşliğinde organ bağışı nedir? Organ bağışının önemi, kimler organ bağışı yapabilir, organ bağışında izlenmesi gereken yasal mevzuat konularında ev hanımlarına detaylı bilgiler verdikten sonrada ev kazalarında ki ilk yardımı anlattı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum