KADINLAR EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

KADINLAR EMEKLERİNİ SERGİLEDİ
Çarşambalılar Derneği, dernek bahçelerinde düzenledikleri 'Toprak Ananın Ürettikleri' organizasyonu ile dernek üyesi kadınların hazırladığı ürünler için kermes düzenledi.

Dernek Başkanı Sadettin Sarıoğlu düzenledikleri bu kermesin geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği tarafından düzenlenen 'Toprak Ananın Ürettikleri' isimli kermes ile ilgili konuşan Dernek Başkanı Sadettin Sarıoğlu, "Çarşambalılar Derneği ve Çarşamba Ev Hanımları Derneği üyesi kadınlar dernek bahçesinde tahsis ettiğimiz yerde köylerde kendilerinin ürettiği malzemeleri getirip burada satmaktadırlar. Organizasyonda Büyükşehir Belediyesi araç, bizler de yer tahsis ediyoruz." dedi. 

"GELENEK HALİNE GETİRECEĞİZ"

Her yıl 12 ayın 8 ayı bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Sarıoğlu, "Bu organizasyonu her ayın ilk cumartesi günü yaparak bir gelenek haline getirmeyi amaçlıyoruz. Geçen ay yaz döneminde olduğumuz ve okulların başlamasına az bir zaman kaldığı için yapmadık. Düzenlediğimiz bu organizasyonu inşallah bundan sonra her ay düzenli olarak yapacağız. Burada satılan ürünlerin hepsi kadınların kendi ürettiği emek sarf ettiği ürünler. Kadınlar burada reçel, yağ, bal süt, mısır unu, pekmez ve elişi ürünlerini getirerek, üyelerimize ve gelen misafirlerimize satışını yapıyorlar." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.