Kadınlar Bugün Eylem Yapacak!

Kadınlar Bugün Eylem Yapacak!
“Kadınların öldürülmemesi için Türkiye’nin pek çok ilinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için 16 ilde eylem yapacağız” diyen Kadın Cinayetlerinin Durduracağız Platformu...

10 Nisan 2015 Cuma günü (Bugün) saat 18:00’da Konak Sineması önünde eylem düzenliyor

Kadına şiddet ve kadın cinayetlerini önlemek için ülke genelinde birçok eyleme imza atan Kadın Cinayetlerinin Durduracağız Platformu 16 ilde eşzamanlı eylem düzenliyor. 10 Nisan 2015 Cuma günü (Bugün) Samsun’un İlkadım İlçesi Mecidiye Caddesi Konak Sineması önünde, ülkede yaşanan kadın cinayetlerine dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenleyecek.

 

‘MÜEBBET HAPİS CEZASI YASALAŞMALI’

Platformdan yapılan açıklamada; “Kadın cinayetlerini durdurmak için kadın mücadelesinin büyüdüğü, Türkiye’nin çok farklı illerine yayıldığı günlerden geçiyoruz. Özgecan’ı kaybetmemizden bu yana Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu mücadeleyi 20 ile taşıyarak çalışmalarını sürdürüyor.  Kadınların öldürülmemesi için Türkiye’nin pek çok ilinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için 16 ilde eylem yapacağız. Mart ayında 33 kadın kardeşimiz öldürüldü. Özgecan’ın öldürülmesinin ardından kadın cinayetleri devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kadınların öldürülmemesi için çözüm yollarını sunuyoruz. Ve bunun için en önemli çözüm yolu bu süreçte kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşmasıdır.  Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için hazırlamış olduğumuz yasa tasarımızı 2 sene önce Meclis’e sunduk. Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Meclis Komisyonu yasa önerimizi gündemine aldı. Bu olumlu gelişmenin sonuçlandırılması için önemli bir kamuoyu yaratmalıyız. Basın ve medyayı bu süreçte kadınların yanında olmaya çağırıyoruz. Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleriyle, Platformumuzun temsilcileriyle, Komisyon'da yer alan vekillerle, pek çok ilde dava takibi yapan hukukçularımızla görüşebiliriz. Size bu konuda haber kaynağı sağlamak için elimizdeki tüm imkanları paylaşmak isteriz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.